''Ο ΦΡΟΥΤΟΚΑΡΔΟΣ''!!!

΄΄ΚΑΛΟ΄΄ΚΑΡΔΟΣ=ΦΡΟΥΤΟΚΑΡΔΟΣ

 

“ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η έλλειψη χρόνου δεν μας αφήνουν περιθώρια για να χαλαρώσουμε, να ενδιαφερθούμε για τη διατροφή μας και ακόμα περισσότερο για να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας!! “
Το ακούω επί καθημερινής βάσεως από αρκετό κόσμο…!! Αυτό είναι το ελαφρυντικό που βρίσκεις για να μην πας στο work out σου για 30 λεπτά και να μένεις στην Tv ή για να δικαιολογήσεις το ΄΄cheat meal΄΄ που έκανες!!
Λοιπον …άκου και αυτό.. Χρόνο με το χρόνο έρευνες έδειξαν ότι τα στεφανιαία νοσήματα αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό..για αυτό άσε τον σεφερλή στην tv και τα γλυκά..και μπες σε ένα πρόγραμμα άσκησης και διατροφής.


• Το ποιο σύγχρονο καρδιαγγειακό νόσημα --- Στεφανιαία νόσος: Προκαλείται από στένωση των αιμοφόρων αγγείων (στεφανιαίων) που αρματώνουν τον καρδιακό μυ, κυρίως εξαιτίας εναπόθεσης λίπους, με αποτέλεσμα τη δημιουργία αθηρωματικών πλακών.

Πως μπορείς να τα αποφύγεις;;;;;; επειδή είμαι φρουτόκαρδος θα σου πω!!!
Μία ανάλυση εννέα ερευνών που περιελάμβανε 91.379 άντρες και 129.701 γυναίκες έδειξε ότι όσο αυξανόταν η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών τόσο μειωνόταν ο κίνδυνος στεφανιαίων νοσημάτων.
Η ανάλυση βοηθά στο να έχουμε καθαρότερη εικόνα του πόσα φρούτα και λαχανικά μπορούν να μειώσουν τον συγκεκριμένο κίνδυνο. Κάθε επιπλέον μερίδα φρούτων ανά ημέρα σχετιζόταν με μείωση κατά 4% του κινδύνου στεφανιαίων νόσων και κάθε επιπλέον μερίδα λαχανικών ανά ημέρα σχετιζόταν με μείωση του κινδύνου κατά 7%. Παρ' όλα αυτά, εξαιτίας των στατιστικών αποκλίσεων των δημοσιεύσεων (την τάση δηλαδή να δημοσιεύονται έρευνες με θετικά αποτελέσματα και να μη δημοσιεύονται αυτές που δεν έδειξαν καμία διαφορά) αυτές οι μειώσεις των κινδύνων μπορεί να έχουν υπερεκτιμηθεί. Ακόμα κι έτσι, όμως, το συμπέρασμα παραμένει ένα: το να τρως περισσότερα φρούτα και λαχανικά κάνει καλό στην καρδιά σου.
*Προσοχή: Καλά καλά τα φρούτα αλλά στην σωστή ώρα… αποφυγή κυρίως τις βραδινές ώρες…..keep going!!!

“STOP wishing.START DOING”
Andreas.A(personal trainer)

Read 622 times
×

TOP
ВОЙТИ