Понедельник, 12 августа 2019 12:26

Τα καλοκαιρινά φρούτα και η διατροφική τους αξία

 

Πολλά είναι τα φρούτα που περιλαμβάνονται στο καλοκαιρινό μας διαιτολόγιο. Κύριο και κοινό χαρακτηριστικό τους η έντονη παρουσία ζάχαρης και νερού αλλά και η απίθανη γεύση που τα κάνει πραγματικά πειρασμό για όλους μας. Στα πλαίσια ενός σωστού διαιτολογίου που ακολουθεί τις αρχές της Μεσογειακής διατροφής τα φρούτα πρέπει να εντάσσονται καθημερινά στη διατροφή μας, με μοναδική εξαίρεση άτομα με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας που δεν τα επιτρέπουν καθόλου ή σε μεγάλες ποσότητες (π.χ. προβλήματα χολής, διαβήτης κ.ά.).

 

 

Τα φρούτα του καλοκαιριού είναι:
1. ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Το χαρακτηριστικότερο φρούτο του καλοκαιριού. Δίνει 30 θερμίδες / 100 γρ, 5.3 υδατάνθρακες και 94 γρ νερό, αλλά ελάχιστες φυτικές ίνες. Δροσερό και πλούσιο σε νερό είναι ένα ευχάριστο φρούτο που δροσίζει και αποτελεί ένα ευχάριστο ενδιάμεσο σνακ . Δε θα πρέπει να ξεγελάει η ελαφριά του γεύση αφού έχει αρκετή φυσική ζάχαρη και έτσι η υπερκατανάλωση του μπορεί να είναι επιβαρυντική για το βάρος μας.
2. ΠΕΠΟΝΙ: 21 θερμίδες / 100 γρ, 5 γρ υδατάνθρακες και 94.2 γρ νερό, 0.9 γρ φυτικές ίνες. Φρούτο γλυκό και σαρκώδες που επίσης χαρακτηρίζει το καλοκαίρι με τη γεύση του.
3. ΡΟΔΑΚΙΝΑ: Φρούτο με μέτρια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που δίνει 37 θερμίδες / 100 γρ, 9.1 γρ υδατάνθρακες και 86.2 γρ νερό, 1.4 γρ φυτικές ίνες. Πλούσιο σε βιταμίνες (κυρίως C) αλλά και ιχνοστοιχεία.
4. ΒΕΡΙΚΟΚΑ: Δίνει 28 θερμίδες / 100 γρ, 6.7 γρ υδατάνθρακες και 86.6 γρ νερό, 2.1 γρ φυτικές ίνες. Είναι πλούσιο σε κάλιο, ασβέστιο και ρετινόλη-βιταμίνη Α. Το χνούδι του στη φλούδα του είναι για πολλούς αιτία δυσανεξίας και για αυτό το αποφεύγουν.
5. ΚΕΡΑΣΙΑ: Δίνουν 47 θερμίδες / 100 γρ, 11.9 γρ υδατάνθρακες και 81,5 γρ νερό, 1,7 γρ φυτικές ίνες. Ισοδύναμο ενός φρούτου είναι τα 10 κεράσια και για αυτό θέλει προσοχή η συνολική ποσότητα κατανάλωσης τους αφού εύκολα ξεπερνούμε το όριο, οπότε και παίρνουμε πολλές θερμίδες. Είναι μέτρια σε ασβέστιο και κάλιο.
6. ΣΥΚΑ: Δίνουν 41 θερμίδες / 100 γρ, 9.5 γρ υδατάνθρακες και 84.6 γρ νερό, 2.5 γρ φυτικές ίνες. Είναι φρούτο πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες και για αυτό και συστήνονται σε άτομα με κακή λειτουργία εντέρου.
7. ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ: δίνει 50 θερμίδες / 100 γρ, 12.4 γρ υδατάνθρακες και 80.2 γρ νερό, 2.5 γρ φυτικές ίνες. Το κύριο διατροφικό στοιχείο που δίνει είναι οι φυτικές ίνες .
8. ΦΡΑΟΥΛΕΣ: Δίνουν 26 θερμίδες / 100 γρ, 6.2 γρ υδατάνθρακες και 88.9 γρ νερό, 2.5 γρ φυτικές ίνες.
9. ΣΤΑΦΥΛΙΑ: Δίνουν 63 θερμίδες / 100 γρ, 16.1 γρ υδατάνθρακες και 79.3 γρ νερό, 0.9 γρ φυτικές ίνες. Θέλει προσοχή η ποσότητα αφού ισοδύναμο φρούτου είναι 10-12 ρόγες!
10. ΜΟΥΣΜΟΥΛΑ: Δίνουν 42 θερμίδες / 100 γρ, 10.6 γρ υδατάνθρακες και 74.5 γρ νερό, 10.2 γρ φυτικές ίνες. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, συγκριτικά με άλλα φρούτα.

Nicolas.S(Perosna Trainer)

Вторник, 16 июля 2019 09:38

ΚΑΡΠΟΥΖΙ

 Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση ότι το καρπούζι αποτελείται μόνο από νερό και ζάχαρη, στην πραγματικότητα είναι μια άκρως θρεπτική τροφή, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα.

Τι οφέλη έχει το καρπούζι για την υγεία
Άσθμα: Ο κίνδυνος για την ανάπτυξη άσθματος είναι χαμηλότερος σε άτομα που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ορισμένων θρεπτικών ουσιών. Μία από αυτές τις θρεπτικές ουσίες είναι η βιταμίνη C, που βρίσκεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά συμπεριλαμβανομένου του καρπουζιού.
Αρτηριακή πίεση:Τα συμπληρώματα με εκχύλισμα από καρπούζι μειώνουν την αρτηριακή πίεση σε παχύσαρκους μεσήλικες ενήλικες με προ-υπέρταση ή υπέρταση στο στάδιο-1. Έδειξε επίσης πως βελτιώνει την λειτουργία των αρτηριών. Τέλος, μια διατροφή πλούσια σε λυκοπένιο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τις καρδιακές παθήσεις.
Καρκίνος: Ως εξαιρετική πηγή της ισχυρής αντιοξειδωτικής βιταμίνης C, καθώς και άλλων αντιοξειδωτικών, το καρπούζι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του σχηματισμού των ελεύθερων ριζών που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο. Η πρόσληψη λυκοπενίου έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη σε αρκετές μελέτες.
Ενυδάτωση: Το καρπούζι απαρτίζεται από 92% νερό και πλούσιο σε ηλεκτρολύτες, ενώ αποτελεί ιδανική τροφή για να αποφευχθεί η αφυδάτωση.
Δέρμα: Το καρπούζι περιέχει βιταμίνη Α, μια θρεπτική ουσία που απαιτείται για την παραγωγή του σμήγματος (φυσικό έλαιο), που διατηρεί τα μαλλιά ενυδατωμένα. Η βιταμίνη Α είναι επίσης αναγκαία για την ανάπτυξη όλων των ιστών του σώματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του δέρματος και των μαλλιών. Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C είναι επίσης απαραίτητη για την κατασκευή και τη συντήρηση του κολλαγόνου. Καρπούζι συμβάλλει επίσης στη συνολική ενυδάτωση, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για υγιή επιδερμίδα και μαλλιά.

Νικολέττα Γ. (personal tr.)

Вторник, 18 июня 2019 10:24

SuperFoods και Υγεία (2)
Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο ‘superfoods και Υγεία’ μια τροφή χαρακτηρίζεται άτυπα ως “υπέρ- τροφή” όταν σε μικρή ποσότητα καταφέρνει να συγκεντρώσει πλήθος ευεργετικών ουσιών, που ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να απορροφήσει και να αξιοποιήσει, αποτελώντας μ’ αυτό τον τρόπο έναν αξιόλογο σύμμαχο σχεδόν όλων των πτυχών της ανθρώπινης υγείας.
- Αμύγδαλα, καρύδια, σπόροι τσία και καρποί
Περιέχουν καλής ποιότητας πρωτεΐνη, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, φώσφορο. Προστατεύουν από κρίσεις υπερφαγίας , καρδιαγγειακά νοσήματα και κάποιες μορφές καρκίνου.
- Τσάι
Το πράσινο, το μαύρο και περισσότερο το λευκό, περιέχουν κατεχίνες που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα τοιχώματα των αρτηριών και κατ’ επέκταση μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών, ενώ προλαμβάνουν τον κίνδυνο θρομβώσεων.
- Σκόρδο
Έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, ενώ θεωρείται ιδανικό για μολύνσεις ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, ρίχνει τη χοληστερίνη, την αρτηριακή πίεση και περιορίζει τον κίνδυνο θρομβώσεων.

Τα τελευταία χρόνια έχουν ανακαλυφθεί τα νέα superfoods που προέρχονται από βότανα, φύκια, αρωματικά φυτά και συγκεντρώνουν πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που προαναφέρθηκαν. Έτσι, αρκετά από αυτά απομονώθηκαν και αξιοποιήθηκαν από εταιρίες τροφίμων και φαρμακοβιομηχανίες δημιουργώντας μια μεγάλη γκάμα από συμπληρώματα διατροφής, τα οποία μπορούν να δράσουν προληπτικά και να συμβάλλουν στην υγεία, την ευεξία, την τόνωση και την θωράκιση του οργανισμού από τις επιπτώσεις του στρεσογόνου τρόπου ζωής που διαλεγουμε οι περισσότεροι.

Aggeliki M.(personal trainer)

 

Суббота, 25 мая 2019 11:35

o Όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο, ενώ βάσει επιστημονικών μελετών έχει 5 σημαντικά οφέλη για την υγεία. Το σώμα μας χρειάζεται αρκετό κάλιο για να λειτουργεί φυσιολογικά. Ο ηλεκτρολύτης αυτός βοηθά τους μυς και τα νεύρα, διευκολύνει την μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και εξισορροπεί τα επίπεδα νατρίου στο σώμα. Όταν το σώμα δεν λαμβάνει επαρκή ποσότητα καλίου, το άτομο νιώθει αδυναμία και κούραση, ενώ συχνά ταλαιπωρείται από κράμπες.

1. Βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού
Το κάλιο που περιέχει παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξισορρόπηση των υγρών στο σώμα, ειδικά μετά την άσκηση που προκαλεί εφίδρωση. Αυτός είναι και ο λόγος που συστήνεται στους περισσότερους αθλητές να τρώνε τροφές πλούσιες σε κάλιο.

2. Κάνει καλό στο έντερο
Μία μεσαία μπανάνα έχει περίπου 3 γραμμάρια φυτικών ινών, δηλαδή περίπου 10% της ημερησίας συνιστώμενης πρόσληψης. Οι μπανάνες περιέχουν επίσης προβιοτικά, που ωφελούν τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου.

3. Ιδανική τροφή πριν την γυμναστική
Οι ιδανικές τροφές πριν τη γυμναστική είναι όσες περιέχουν φυσικά σάκχαρα, που δίνουν ενέργεια, χωρίς να επιβαρύνουν το στομάχι. Οι μπανάνες πληρούν και τα δύο αυτά κριτήρια, γι' αυτό αποτελούν ιδανική τροφή πριν την άσκηση. Είναι όμως ιδανικές και για μετά την άσκηση. Σχετική έρευνα έδειξε ότι κάποιες ενώσεις της μπανάνας παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση της φλεγμονής στους μυς μετά τη γυμναστική. Αυτό παρτατηρείται κυρίως σε όσους κάνουν εντατικά ποδήλατο και καταπονούν τους μύες γύρω από τα γόνατα τους.

4. Κάνει καλό στη καρδιά
Το κάλιο παίζει μεγάλο ρόλο στην υγεία της καρδιάς. Έρευνες έχουν δείξει πως η πρόσληψη μεγάλης ποσότητας καλίου, συνδέεται με σημαντικά χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Και αυτό γιατί το κάλιο βοηθά στην εξαγωγή του νατρίου από το σώμα μέσω των ούρων.

NikolettaYiasiti(Personal Trainer)

Пятница, 03 мая 2019 09:15

Superfoods και Υγεία
Μια τροφή χαρακτηρίζεται άτυπα ως “υπέρ- τροφή” όταν σε μικρή ποσότητα καταφέρνει να συγκεντρώσει πλήθος ευεργετικών ουσιών, που ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να απορροφήσει και να αξιοποιήσει, αποτελώντας μ’ αυτό τον τρόπο έναν αξιόλογο σύμμαχο σχεδόν όλων των πτυχών της ανθρώπινης υγείας
- Βατόμουρα, μούρα, κράνα, ακάι
Περιέχουν ισχυρές αντιμικροβιακές ουσίες που ενδυναμώνουν
το αγγειακό σύστημα, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και βιταμίνη C. Βελτιώνουν την όραση,
την μνήμη και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών και καρκίνου.
- Μπρόκολο, σπανάκι και πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα και βιταμίνες, όπως το φολλικό
οξύ, η β-καροτίνη, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, οι φυτικές ίνες και οι
βιταμίνες A, C, K. Μειώνουν το ρυθμό γήρανσης και προστατεύουν
από την εμφάνιση καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων,
εγκεφαλικού επεισοδίου, παχυσαρκίας και οστεοπόρωσης.
- Σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια
Περιέχουν πρωτεΐνη, σελήνιο,
αντιοξειδωτικά και ω-3
λιπαρά οξέα. Τα ω-3 προστατεύουν την καρδιά και τις αρθρώσεις, βελτιώνουν την μνήμη,
μειώνουν τη χοληστερίνη και τον κίνδυνο παχυσαρκίας. Ακόμη έχει βρεθεί ότι
προστατεύουν από την εμφάνιση κατάθλιψης.
- Μαύρη σοκολάτα
Περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών και μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Ιδίως αυτές που περιέχουν πάνω από 60% κακάο. Όσο πιο σκούρα είναι η σοκολάτα τόσο λιγότερη ζάχαρη και βούτυρο περιέχει.

Aggeliki M.(personal trainer)

Понедельник, 07 января 2019 11:18

΄΄Ενα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα΄΄
Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Πόσες φορές ακούσαμε αυτή την παροιμία; Είναι όντως
αλήθεια πως το μήλο, κυρίως το πράσινο, ενεργεί ευεργετικά για τον οργανισμό μας; Κι όμως!! Είναι
αλήθεια. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω και θα διαπιστώσετε πόσο σημαντικό είναι να μπει στην
καθημερινότητά μας.
•Βοηθά στην πρόληψη των καρδιοπαθειών ακόμη και ορισμένων μορφών καρκίνου.
•Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι καλές για την πέψη και αποτρέπουν τις αυξήσεις του
σακχάρου στο αίμα.
•Βοηθά στην δυσκοιλιότητα. Λόγω της ιδιότητας αυτής είναι επίσης χρήσιμα στον έλεγχο της
διάρροιας.
• Βοηθά επίσης κατά της αρθρίτιδας καθώς και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
• Πλούσιο σε βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α, η ριβοφλαβίνη και η βιταμίνη Β6.
• Έχει επίσης άφθονα μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγγάνιο,
σίδηρο και κάλιο.

Christoforos G.(Personal Trainer)

Четверг, 22 ноября 2018 17:49

'UNA MAMMA'!!

Και parla και parla , διατροφικο λαθος αριθμος 4…

Το να γυριζετε την πλατη σας στα οσπρια.

Πολλα ατομα

Суббота, 03 ноября 2018 11:59

Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα!

Τι κι αν ο Ιπποκράτης θεωρούσε το κρασί φάρμακο

Понедельник, 15 октября 2018 11:12

Οι ασκήσεις κοιλιακών είναι ο γρηγορότερος τρόπος για μια επίπεδη κοιλιά.
Μύθος ή πραγματικότητα;
Είναι γεγονός ότι η απώλεια λίπους γύρω από την μέση και η ιδανική επίπεδη κοιλιά, όπου οι κοιλιακοί μύες διαγράφονται, είναι κοινό άπιαστο όνειρο των περισσότερων. Ισχύει όμως ότι οι ασκήσεις κοιλιακών είναι ο γρηγορότερος τρόπος για μια επίπεδη κοιλιά;
Με τις ασκήσεις κοιλιακών μπορεί να ενισχύσετε διάφορους κοιλιακούς μυς, αλλά δεν καίτε λίπος. Οι κοιλιακοί «δημιουργούνται» στην κουζίνα, αν τρώτε σωστά. Όσο και αν προπονηθεί κάποιος, όποια μέθοδο και αν ακολουθήσει εάν η κοιλιά του καλύπτεται από παχύ στρώμα λίπους, six pack δεν θα δει ποτέ. Μια σωστή διατροφή, χαμηλή σε υδατάνθρακες και πλούσια σε άπαχες πρωτεΐνες, υγιεινά λίπη και πολλά φρούτα και λαχανικά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, θα σας φέρει πιο κοντά στην επίπεδη κοιλιά. Ωστόσο, δεν παραβλέπουμε ότι και ο ρόλος της άσκησης είναι σημαντικός, αφού η διατροφή από μόνη της κοιλιακούς δεν δίνει.
Aggeliki M.(PERSONAL TRAINER)
NS6 FITNESS

Четверг, 13 сентября 2018 09:08

Ονομάζομαι Κρίστια Αγαθαγγέλου, είμαι απόφοιτη του κλάδου Διαιτολογίας και Διατροφής του Ευρωπαικού πανεπιστημίου Κύπρου. Συνεχίζω τις σπουδές μου με μεταπτυχιακό στην Κλινική διαιτολογία και διατροφή και παράλληλα εξασκώ το επάγγελμα. Είμαι εγγεγραμένη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος απο το Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων / Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου και μέλος του Σύνδεσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.
Απο νεαρή ηλικία είχα πάθος με την υγεία, την υγιεινή διατροφή και άσκηση. Μέχρι και σήμερα ακολουθώ μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή και γυμνάζομαι καθημερινά.
Αγαπώ αυτό που κάνω ως δουλειά και πιστεύω ότι το να μεταδίδεις τις γνώσεις που κατέχεις σε άτομα που το χρειάζονται ονομάζεται ευλογία.
Αρκετός κόσμος στις μέρες μας αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα αυτοπεποίθησης όσον αφορά την εικόνα του σώματος του.
Σκοπός μου είναι να διαμορφώσω έναν νέο τρόπο σκέψης όσον αφορά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο κάθε άνθρωπος τον ρόλο που κατέχει η τροφή στην ζωή μας και να μην αντιμετωπίζει την τροφή ως εχθρό ή ως ένα μέσο ικανοποιήσης.
Επίσης να βοηθήσω άτομα στην πρόληψη και αντιμετώπιση νοσημάτων αφου σύμφωνα με αρκετές επιστημονικές έρευνες οι διατροφικές μας συνήθειες έχουν πρωταρχικό ρόλ ο στην προαγωγή της υγείας.
Ακόμη να ενθαρρύνω μέσω της δικής μου θέλησης και γνώσης, όλα τα άτομα κάθε ηλικίας να ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή και να εντάξουν την φυσική δραστηριότητα στην ζωή τους, να αγαπήσουν το σώμα τους και να το προσέχουν, αφου αυτή είναι η περιουσία μας.

Понедельник, 25 июня 2018 12:42

Το καρπούζι είναι από τα πιο απολαυστικά φρούτα του καλοκαιριού! Ειδικά μες στη ζέστη, το δροσερό καρπουζάκι είναι ιδανικό για να μας ξεδιψάσει, να μας χορτάσει και να μην μας παχύνει!
Πολλοί νομίζουν πως το καρπούζι είναι μόνο νερό και ζάχαρη και δεν μας προσφέρει τίποτα άλλο! Κάθε άλλο! Το καρπούζι είναι πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες. Πράγματι πέραν του 90% του καρπουζιού αποτελείται από νερό. Από κει και πέρα όμως, σύγχρονες έρευνες έχουν δείξει ότι το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, C, λυκοπένιο, κάλιο και φυτικές ίνες. Η περιεκτικότητα του σε ζάχαρο και θερμίδες είναι χαμηλή ενώ δεν περιέχει καθόλου λίπη ή χοληστερόλη.

 

Τα χαρακτηριστικά αυτά καθιστούν το καρπούζι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία. Το καρπούζι περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, βήτα καροτίνης και λυκοπενίου. Οι ουσίες αυτές έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού από διάφορους καρκίνους και από καρδιακές παθήσεις.

Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για την υγεία των ματιών, για τη νυκτερινή όραση και παράλληλα ενδυναμώνει τα λεμφοκύτταρα του οργανισμού μας που καταπολεμούν τις μολύνσεις.

Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη σύνθεση νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο που βοηθούν στην αντιμετώπιση του άγχους, της φοβίας ή του πανικού και γενικά συμβάλλουν στο να αισθανόμαστε καλά.

Η βιταμίνη C βοηθά το αμυντικό σύστημα μας για την καταπολέμηση των μολύνσεων. Επίσης προστατεύει από φυσικές οξειδωτικές ουσίες που επιταχύνουν τη γήρανση και ευνοούν τον καρκίνο. Το καρπούζι είναι πλούσιο σε κάλιο που συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδίας και της πίεσης.

Το καρπούζι είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών που βοηθούν τις κινήσεις του εντέρου, καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα και συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε ζάχαρο, ανέρχεται στο 5%. Δύο φλιτζάνια καρπούζι, έχουν μόνο 80 θερμίδες και δεν έχουν καθόλου λίπος ή χοληστερόλη. Το καρπούζι είναι πολύ πλούσιο σε λυκοπένιο που μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη.

Συνοπτικά βλέπουμε λοιπόν ότι το καρπούζι, αντίθετα με την αντίληψη που έχει επικρατήσει, είναι μια πηγή ωφέλιμων και θρεπτικών ουσιών με σημαντικές ευεργετικές δράσεις στην υγεία μας.

Ότι πρέπει δηλαδή για απογευματινό γεύμα τώρα που με τη ζέστη δεν κάνει να τρώμε και πολύ βαριά!

 

Ποσοστά περιεκτικότητας σε θρεπτικά στοιχεία

Πιο συγκεκριμένα, το καρπούζι αποδίδει μόνο 30 θερμίδες ανά 100 γρ., 7,6 γρ. υδατάνθρακες, 94 γρ. νερό, ενώ παράλληλα περιέχει αρκετές φυτικές ίνες. Δε θα πρέπει να ξεγελάει η ελαφριά του γεύση αφού έχει αρκετή φυσική ζάχαρη και έτσι η υπερκατανάλωσή του μπορεί να είναι επιβαρυντική για το βάρος μας . Καλό θα είναι να τρώγεται ώριμο, διαφορετικά παρέχει ελάχιστα από τα παραπάνω διατροφικά στοιχεία

Понедельник, 18 июня 2018 12:39

 

7 Μύθοι για την παιδική διατροφή:

1) Το παιδί πρέπει να τρώει όλο του το φαγητό.

Πιέζοντας ένα παιδί να φάει, μοιραία δίνεται τόσο μεγάλη έμφαση στο θέμα του φαγητού, που μελλοντικά το παιδί μπορεί να αποκτήσει τη συνήθεια της υπερφαγίας. Όταν ένα παιδί έχει τον αυτοέλεγχο και τρώει όσο θέλει κάθε φορά, χωρίς να πιέζεται, θα μάθει να «ακούει» το σώμα του και την όρεξή του.

 

2) Υπάρχει πρόβλημα όταν το παιδί «κολλάει» με ένα φαγητό και δεν τρώει τίποτα άλλο.

Αυτή η κατάσταση περισσότερη αναστάτωση προκαλεί στους γονείς, παρά επιζήμια είναι για τα μικρά παιδιά. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το να ζητάει ένα παιδί ξανά και ξανά το ίδιο φαγητό, συνήθως δεν κρατάει παρά μόνο μερικές ημέρες. Δεν υπάρχει λόγος να πιέζετε το παιδί. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε όσο διαρκεί το… «κόλλημα», είναι να του προσφέρετε μια ποικιλία τροφών, με στόχο να ενθαρρύνετε τη διατροφική ποικιλία.

Αν βέβαια, το παιδί εξακολουθεί να απορρίπτει ολόκληρες κατηγορίες τροφίμων για μεγαλύτερο διάστημα των 2 εβδομάδων, καλό θα είναι να αναζητήσετε τη συμβουλή κάποιου ειδικού (παιδιάτρου ή διαιτολόγου).

 

3) Το παιδί πρέπει να ακολουθεί διατροφή χαμηλή σε λιπαρά.

Μέχρι την ηλικία των δύο ετών, το παιδί χρειάζεται αρκετό λίπος, για να υποστηρίξει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του, τη ραγδαία ανάπτυξή του και την έντονη κινητικότητά του. Από δύο μέχρι πέντε ετών, οι γονείς μπορούν να μειώσουν σταδιακά το λίπος στη διατροφή του παιδιού. Μετά την ηλικία των πέντε ετών, ισχύει ό,τι και για τους ενήλικες: η ημερήσια κατανάλωση λίπους για τους ενήλικες δεν πρέπει να ξεπερνάει το 30% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης. Είναι σημαντικό το παιδί να προσλαμβάνει λίπος από διαφορετικές πηγές, ώστε να λαμβάνει επαρκείς ποσότητες των δύο λιπαρών οξέων (λινολεϊκό και λινολενικό οξύ), που είναι αναγκαία για την υγεία και την ανάπτυξή του. Μια διατροφή πολύ φτωχή σε λιπαρά μπορεί να είναι επικίνδυνη για ένα παιδί.

 

4) Τα υπέρβαρα παιδιά πρέπει να ακολουθούν δίαιτα απώλειας βάρους.

Ο περιορισμός των θερμίδων στο διαιτολόγιο ενός παιδιού που βρίσκεται στην ανάπτυξη μπορεί να αποβεί επιζήμιος. Με τον περιορισμό αυτό, το παιδί μπορεί να στερηθεί συστατικών απαραίτητων για την υγεία του, αλλά και ενέργειας που χρειάζεται για να μεγαλώσει, να μάθει και να εξερευνήσει τον κόσμο γύρω του. Όταν ένα παιδί έχει σωστές διατροφικές συνήθειες και ικανοποιητικά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, συνήθως έχει και το σωστό βάρος. Συστήνεται πάντα η επίσκεψη σε έναν παιδίατρο ή διαιτολόγο, προτού αποφασίσετε μόνοι σας να εντάξετε το παιδί σας σε πρόγραμμα απώλειας βάρους.

 

5) Τα παχύσαρκα παιδιά θα γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες.

Όχι απαραίτητα. Είναι γεγονός ότι η παιδική παχυσαρκία έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας. Ερευνητές επισημαίνουν πως το υπερβάλλον βάρος κατά την παιδική ηλικία μπορεί να προκαλέσει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά προβλήματα. Αν και έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει αυτή η τάση, δεν είναι προδιαγεγραμμένο ότι τα υπέρβαρα παιδιά θα γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες. Αν ακολουθήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες και εντάξουν την άσκηση στη ζωή τους, μπορεί στη διάρκεια της εφηβείας να αυξήσουν το ύψος τους, σταθεροποιώντας το βάρος τους.

 

6) Το βάρος θα το πάρει σε ύψος.

Το παχύσαρκο παιδί ψηλώνει περισσότερο από τους συνομήλικούς του, τελικά όμως η ανάπτυξή του σταματά σε μικρότερο ύψος. Τα οστά δεν έχουν τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης με το σωματικό βάρος και η μάζα τους δεν είναι αρκετά πυκνή, ώστε να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του σκελετού.

 

7) Η χοληστερόλη δεν αφορά τα παιδιά.

Η δημιουργία της αθηρωματικής πλάκας στον οργανισμό ξεκινά από την παιδική ηλικία. Ο τρόπος διατροφής και γενετικοί παράγοντες επηρεάζουν τα επίπεδα χοληστερόλης αίματος και τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, ένω σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης δυσλιπιδαιμίας στην ενήλικη ζωή. Η αναγνώριση και η αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου θα πρέπει, επομένως, να ξεκινά από την παιδική ηλικία.

 

Γνωρίζετε ότι…

- Υπάρχουν κρίσιμες περίοδοι για την εκδήλωση παχυσαρκίας στα παιδιά και τους εφήβους;
- Το αυξημένο βάρος του νεογνού (πάνω από 4,5 kg) προδιαθέτει για εκδήλωση παχυσαρκίας μεταγενέστερα.
- Η ηλικία των 6-7 χρόνων είναι η περίοδος της απότομης αύξησης των λιποκυττάρων. Εάν η φυσιολογική αυτή αύξηση γίνει νωρίτερα ή με πολύ ταχύ ρυθμό, το παιδί παρουσιάζει αυξημένο κίνδυνο για παχυσαρκία.
- Η περίοδος της εφηβείας απαιτεί επίσης προσοχή. Οι ορμονικές μεταβολές συμβάλλουν στην αύξηση των λιποκυττάρων και στην ανακατανομή του λίπους. Επιπλέον, αρνητικό ρόλο παίζουν οι τυχόν αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και ψυχολογικοί παράγοντες.

Νicolas.S(Personal Trainer)

 

Суббота, 19 мая 2018 11:53

Είναι γνωστό πλέον ότι η διατροφή πριν μια προπονηση αποτελεί σπουδαίο παράγοντα, όσον αφορά την επίδοση- απόδοση. ‘Προπονηση’ εννοούμε ένα σημαντικό

Понедельник, 16 апреля 2018 11:15

Η μπύρα παχαίνει, ενυδατώνει μετά την άθληση, κάνει τα μαλλιά να λάμπουν…Δεκάδες μύθοι κυκλοφορούν για το αγαπημένο ποτό του καλοκαιριού. Η ζυθολόγος Ελιζαμπέτ Πιέρ κατέγραψε τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.
1. Η μπύρα παχαίνει
Ψέμα. Σαρώστε τον μύθο ότι η μπύρα φταίει

Понедельник, 26 марта 2018 10:01

Συμφωνα με μελετες, οι ανθρωποι που τρωνε πολλα οσπρια ειναι πιο πιθανο να εχουν πιο μικρη περιφερεια μεσης. Το μυστικο: πολλες ινες!!! Μελετη στο Rochester Center of Obesity Research ανακαλυψε οτι η καταναλωση αυγων για πρωινο βοηθαει στον περιορισμο της ημερησιας ληψης θερμιδων στις 400kcal!! Το μυστικο: Tα αυγα σας φερνουν κορεσμ

.Ειναι ωφελιμο γιατι ενω προσπαθειτε να χασετε βαρος ταυτοχρονα παιρνετε και αρκετη δοση πρωτεινης!! Για ενα γρηγορο σνακ που θα σας χορτασει για αρκετες ωρες επιλεξτε ενα σαντουιτς με ψωμι ολικης αλεσεως, λαχανικα και ταχινι σε περιορισμενη χρηση....

Среда, 31 января 2018 10:11

Το γλυκογονο ειναι το μονο ενεργειακο υλικο που μπορει να αποδωσει ενεργεια χωρις την παρουσια του οξυγονου-με μια διαδικασια που ονομαζουμε αναεροβια ασκηση.
Αποθηκευεται στους μυς και το συκωτι και δινει ενεργεια σε εντονης εντασης ασκηση. Αποθηκευεται σε 1000kcal στους μυς, 400kcal στο συκωτι ως επισης και 40 kcal σε αλλα μερη του σωματος-ο εγκεφαλος χρειαζεται 600 kcal ημερισιως αλλιως δεν λειτουργει κανονικα...

Вторник, 30 января 2018 16:54

Πριν καποια χρονια εμαθα απο ενα πολυ επιτυχημενο Body-builder τον Κ.Κ οτι εαν δεν τρωs σωστα σε τιποτα δεν βοηθανε τα προιοντα αθλητικηs διατροφηs. Υπαρχει πολυs κοσμοs που νομιζει οτι τα προιοντα αθλητικηs διατροφηs ειναι μαγικεs συνταγεs που μολιs τα παρουν θα πετυχουν τον στοχο τουs, ειτε αυτοs ειναι η καλυτερη υγεια η η βελτιωμενη φυσικη κατασταση, απωλεια βαρουs... Δυστυχωs τα πραγματα δεν ειναι ετσι.

Вторник, 30 января 2018 16:51

Το γλυκογονο ειναι το μονο ενεργειακο υλικο που μπορει να αποδωσει ενεργεια χωρις την παρουσια του οξυγονου-με μια διαδικασια που ονομαζουμε αναεροβια ασκηση. Αποθηκευεται στους μυς και το συκωτι και δινει ενεργεια σε εντονης εντασης ασκηση. Αποθηκευεται σε 1000kcal στους μυς, 400kcal στο συκωτι ως επισης και 40 kcal σε αλλα μερη του σωματος-ο εγκεφαλος χρειαζεται 600 kcal ημερισιως αλλιως δεν λειτουργει κανονικα...

Вторник, 30 января 2018 16:25

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ

Κάθε Έλληνας καταναλώνει περίπου 12 κιλά ψάρια και θαλασσινά το χρόνο, δηλαδή κατά μέσο όρο περίπου μία μερίδα την εβδομάδα, ενώ στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής θα έπρεπε να τρώμε ψάρια και θαλασσινά 2-3 φορές την εβδομάδα. Γιατί, όμως, δεν τα τρώμε όσο συχνά θα έπρεπε; Τα λιπαρά ψάρια πρέπει να αποφεύγονται

Вторник, 30 января 2018 16:21

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Συχνά, αναζητούμε τρόπους για να βελτιώσουμε την υγεία μας, το βάρος μας, την ομορφιά μας, την ενέργεια και τη διάθεσή μας...

Вторник, 30 января 2018 16:01

Tσάγια από βότανα που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα

Το τσάι από βότανα είναι ίσως ότι καλύτερο για να ξεκινάτε την ημέρα σας αφού μπορεί να σας δώσουν μεγάλη ενέργεια και ταυτόχρονα δεν περιέχουν καφεΐνη και είναι πλούσια σε οφέλη για την υγεία σας.

Вторник, 30 января 2018 15:54

Καλημερα!!! Μετα απο την καλημερα εχεις παραγγειλει τον καφε σου......

Ποση καφεινη θα πρεπει να καταναλωνουμε???

Η καταναλωση χωριζεται σε 4 κατηγοριες.

Воскресенье, 21 января 2018 16:23

Κυρια μου, σουπα μου’πες!!!!

Η σουπα τωρα που χειμονιαζει είναι ένα πιατο που σε ζεσταινει, σε κρατα υγιη και αδυνατιζει χωρις ιδιαιτερες δυσκολιες και εξοδα…

Πολλοι παρεξηγουν το πιατο αυτό …Δεν πρεπει να εισαι αρρωστος για να φας κυρια μου…ασε να στο λεει η γιαγια…Αποτελει ένα από τα μυστικα οπλα της υγιεινης διατροφης. Ακομη και εαν εισαι AEROPLANINO,και σ'αρεσει ο τραχανας, δεν σου είναι απαραιτητο…

Воскресенье, 21 января 2018 16:19

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ

Έχει αποδειχτεί ότι είναι η πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης. Επιδρά θετικά στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και τη μακροζωία.

Ιστορική αναδρομή

Воскресенье, 21 января 2018 16:17

Βασικές Αρχές της Καλής διατροφής
Ξεκινήστε διακρίνοντας την πείνα σας σε βιολογική ή συναισθηματική.
Αν είναι βιολογική πείνα, προσπαθήστε να την αξιολογήσετε σε μια κλίμακα πείνας / πληρότητας από 1-10, με το 1 πολύ πείνα και το 10 πολύ φουσκωμένος.
Προσπαθήστε να τρώτε όταν πεινάτε.

Воскресенье, 21 января 2018 16:06

Τα τροφιμα ολικηs αλεσεωs αποτελουν παραδοσιακα μεροs μιαs ισορροπημενηs διατρoφηs. Aπο την ιστορια προκυπτει πωs τα δημητριακα αποτελουσαν βασικο κομματι τηs διατροφηs των προγωνων μαs. Θεωρουνταν δωρο των θεων και καταναλωνονταν απο κυνηγουs -τροφοσυλλεκτεs στην αρχαιοτητα. Σημερα οπωs αποδυκνειεται απο ερευνεs, τα δημητριακα αποτελουν σημαντικη πηγη υδατανθρακων, πρωτεινων, φυτικων ινων, βιταμινων συμπλεγματοs Β και μεταλλων.
Επιστημονεs απεδειξαν προσφατα πωs ατομα που καταναλωνουν τουλαχιστο 48 γραμμαρια τροφιμων ολικηs αλεσεωs καθε μερα, μπορουν να μειωσουν τον κινδυνο εμφανισηs στεφανιαιαs νοσου και διαβητη κατα 20-40%! Η προσληψη τροφιμων ολικηs αλεσεωs

Воскресенье, 21 января 2018 15:58

Μπορεί να μην είναι και τόσο διαδεδομένη τροφή, όμως οι θαυματουργές της ιδιότητες στον οργανισμό μας είναι πολλές και σίγουρα αξίζει να έχει μια θέση στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
Με προέλευση από την Ανατολή, το φαγόπυρο ή αλλιώς «μαύρο σιτάρι» (επιστημονική ονομασία Fagopyrum esculentum) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις ασιατικές χώρες, όπου αποτελεί βασικό συστατικό για τα noodles. Θεωρείται «ψευδο-δημητριακό» και στην ουσία είναι ένας σπόρος. Λέγεται ότι οι πρώτοι που το χρησιμοποίησαν ήταν οι μοναχοί στο Θιβέτ, που έφτιαξαν ζυμαρικά από το αλεύρι του. Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το ραβέντι και το λάπαθο. Το φαγόπυρο είναι θάμνος που φτάνει τα 80 εκ.

Воскресенье, 21 января 2018 15:54

H Υγεια μας σε αριθμους….

Ισως από τους πιο σημαντικους αριθμους στην ζωη μας είναι οι πιο κατω, γιαυτο διαβαστε τους προσεκτικα θαλεγα…

12/8 είναι η ιδανικη αρτηριακη πιεση ενός ατομου. Οσο πιο ψηλη είναι η πιεση μας τοτε αυξανεται το ρισκο για εγκεφαλικα επεισοδια και καρδιαγγειακα νοσηματα.

Воскресенье, 21 января 2018 15:50

~Μην καπνιζεται<ειδικα πειραματα εχουν αποδειξει οτι ενα τσιγαρο μετα το φαγητο ισουται με 10!!!Οποτε αυξανονται αυτοματωs οι πιθανoτητεs του καρκινου.
~Μην φατε αμεσωs φρουτα<θα προκαλεσουν φουσκωμα στο στομαχι.Καλυτερα 1 εωs 2 ωρεs μετα η 1 ωρα πριν το φαγητο
~Μην πιειτε τσαι<διοτι τα φυλλα του τσαγιου εχουν υψηλη περιεκτικοτητα οξεωs.H ουσια αυτη θα κανει τιs πρωτεινεs του φαγητου πιο σκληρεs και θα γινουν πιο δυσπεπτεs

Воскресенье, 21 января 2018 15:37

«Γιατί δεν πρεπει να τρώμε μπροστα στην τηλεοραση»;
Πολλοί ρωτούν «που είναι το πρόβλημα να τρώω το φαγητό μου μπροστά στην τηλεόραση, από τη στιγμή που έχω βάλει συγκεκριμένη μερίδα»; Η πιο απλή απάντηση είναι ότι θα βάλετε βάρος, χωρίς να μπορείτε να το συνειδητοποιήσετε καν!
Είτε το θέλουμε είτε όχι, η θέαση τηλεόρασης κατά τη διάρκεια γεύματος οδηγεί δεδομένα σε αυξημένη κατανάλωση φαγητού. Άλλωστε πλήθος ερευνών συνδέουν την τηλεθέαση με την παχυσαρκία και την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας.

Воскресенье, 21 января 2018 15:33

Μηπως εχεις καταφερει τελευταιως να μπεις δυναμικα σε καποιο διατροφικο προγραμμα?? Αλλα προφανως λογω διαιτας εισαι πτωμα? Προβλημα….

Η αλλαγη στα επιπεδα ενεργειας είναι κατι αναμενομενο όταν αλλαζεις την διατροφη σου. Το σημαντικο όμως είναι να αυξανεις την ενεργεια σου και όχι να την μειωνεις!! Όταν αισθανεσαι κουρασμενος είναι πολύ πιθανον να πλακωθεις στο γαλακτομπουρεκο και στις πιτσες προκειμενου να νιωσεις ξανα δυνατος!! Και εγω κυρια μου που κανω καλη ζωη??

Воскресенье, 21 января 2018 15:18

Ποτε δεν ειχα ξεκαθαρισει επαρκως τις διαφορες ενός κουνελιου και ενός λαγου…..!!! Εκτος από την ταχυτητα τους!

Προχθες όμως, και ενώ καθομουν στο γραφειο μου επρεπε να σκεφτω για να γραψω ένα αρθρο για το website του studio, θυμηθηκα….

Τηρουμενων των αναλογιων και λαμβανοντας υποψη καποια πραγματα, θυμηθηκα μια παρλα παρλα με ένα καλο φιλο!! Ο τυπος πολυφαγας, αλλα το εχει το look, μου ελεγε την ιστορια ενός κουνελιου!!

Воскресенье, 21 января 2018 15:15

Ο χρονος προσληψης του γευματος ταυτιζεται με την μεγιστοποιηση καυσης λιπους!!
Η ασκηση, μειωση θερμιδων και η απωλεια βαρους ειναι δυσκολη για οσους ακολουθουν ενα ανεξελεγκτο προγραμμα ...
Μια μελετη απο το πανεπηστημιο του Μοναχου στην Γερμανια εδειξε οτι ο χρονος προσληψης του γευματος, η συνθεση του γευματος και η ασκηση επηρεασαν το μεταβολισμο του λιπους μετα την ασκηση.

Воскресенье, 21 января 2018 14:57

Γιατί χωρίς γλουτένη;
Όλοι μας έχουμε δει διαφημίσεις για τρόφιμα χωρίς γλουτένη ή δίαιτα ελεύθερης γλουτένης. Αλλά ξέρουμε τι είναι η γλουτένη και σε τι ενοχλεί (αν ενοχλεί) το σώμα μας;
Γλουτένη: μια άγνωστη λέξη μέχρι πριν λίγα χρόνια αλλά πλέον έχει γίνει μια απο τις αγαπημένες οδηγίες κάποιων "ειδικών" για απώλεια βάρους. Η αλήθεια είναι ότι δίαιτες ελεύθερες γλουτένης έχουν θαυμαστές σε όλο το κόσμο.
Η γλουτένη είναι πρωτεΐνη του σιταριού, του κριθαριού και της σίκαλης, η οποία αποτελείται από τη γλοιαδίνη και γλουτελίνη. Στην γλουτένη οφείλετε το φούσκωμα του ψωμιού (όχι το δικό μας).

Воскресенье, 21 января 2018 14:28

Και parla και parla , διατροφικο λαθος αριθμος 4…

Το να γυριζετε την πλατη σας στα οσπρια.

Πολλα ατομα που αθλουνται και ακολουθουν υγιεινη διατροφη στρεφονται αποκλειστικα στα πουλερικα, στα ψαρια, στο κοκκινο φιλετο κρεας αφηνοντας τα οσπρια στο περιθωριο.

Воскресенье, 21 января 2018 14:17

Γιατί να τα χάσω αφού θα τα ξαναπάρω»;
Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που καταφέρνουν να χάσουν βάρος στο τέλος ξαναπαίρνουν πίσω ένα μέρος , ολόκληρο ή ακόμα και περισσότερο βάρος από αυτό που έχασαν. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Μήπως τελικά το βάρος μας είναι γενετικά προκαθορισμένο; Μήπως τα παχύσαρκα άτομα είναι καταδικασμένα να αγωνίζονται μια ζωή

Воскресенье, 21 января 2018 14:12

ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ,ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΜΥΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ!!!

Αντί να καταφεύγεις σε διάφορα junk food και να χαλάς την διατροφική σου ρουτίνα υπάρχει τρόπος έτσι ώστε να αποκτήσεις διατροφικές συνήθειες που θα σε βάλουν σε ένα πρόγραμμα ρουτίνας που θα σε κρατάνε μακριά από την κούραση.
Πρωινό  EAT LIKE A CHAMPION

Воскресенье, 14 января 2018 11:08

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΙΑΙΤΑ….

Μια από τις πιο συχνές υποσχέσεις που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δώσει στον εαυτό μας. Η ‘’από Δευτέρα δίαιτα’’ αρχίζει με τις καλύτερες προθέσεις, όμως ο ίδιος ο όρος πολλές φορές παραπέμπει σε άγχος για γρήγορη και άμεση απώλεια βάρους.

Πρακτικά στα θέματα δίαιτας και αυτοπειθαρχίας η ψυχολογία συνήθως ακολουθεί τη λογική ‘’ή όλα ή τίποτα’’. Υπό αυτό το καθεστώς άγχους ουσιαστικά θέτουμε την αρχή αλλά και το τέλος στις αλλαγές της ζωής μας αφού επιβάλουμε στον εαυτό μας ένα μετρίσιμο στόχο και στη παραμικρή αστοχία νιώθουμε ενοχές, αίσθημα αποτυχίας αλλά και ψυχολογική πίεση. Έτσι τις περισσότερες φορές καταλήγουμε να σταματάμε τη δίαιτα με ένα μη επιθυμητό αποτέλεσμα.

Воскресенье, 14 января 2018 10:34

Cheat days: Αμαρτήστε, κάνει καλό...

Kάνοντας μια μικρή αναδρομή στην ιστορία των cheat days ή cheat meals, πρέπει να αναφέρω ότι η ιδέα αυτή των «αμαρτωλών» γευμάτων αναπτύχθηκε γύρω στο 1999 επίσημα, ίσως και λίγο νωρίτερα. Φυσικά, τα cheat meals ανήκουν (κυρίως) στον κόσμο του bodybuilding, αλλά και στον πληθυσμό εκείνο που κάνει πολύ αυστηρή διατροφή. Στην αρχή η ιδέα του ελεύθερου γεύματος τρόμαζε τους περισσότερους, στην συνέχεια όμως, και μετά από επαληθευμένες μελέτες που έδειχναν ότι ένα ελεύθερο γεύμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να επιταχύνει αντί να επιβραδύνει την απώλεια λίπους (και αντίστοιχα βάρους), πολλοί άφησαν το φόβο πίσω τους. Κάποιοι ωστόσο επιμένουν πως τα cheat meals είναι μια κακή ιδέα για κάποιον που κάνει σοβαρή διατροφή. Ο κύριος σκοπός λοιπόν αυτού του άρθρου είναι να αναλύσουμε τα αμαρτωλά γεύματα, και να αποδείξουμε ότι αμαρτίες στο φαγητό πρέπει να γίνονται, αλλά να γίνονται σωστά.

Воскресенье, 14 января 2018 10:20

΄΄ΚΑΛΟ΄΄ΚΑΡΔΟΣ=ΦΡΟΥΤΟΚΑΡΔΟΣ

 

“ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η έλλειψη χρόνου δεν μας αφήνουν περιθώρια για να χαλαρώσουμε, να ενδιαφερθούμε για τη διατροφή μας και ακόμα περισσότερο για να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας!! “
Το ακούω επί καθημερινής βάσεως από αρκετό κόσμο…!! Αυτό είναι το ελαφρυντικό που βρίσκεις για να μην πας στο work out σου για 30 λεπτά και να μένεις στην Tv ή για να δικαιολογήσεις το ΄΄cheat meal΄΄ που έκανες!!
Λοιπον …άκου και αυτό.. Χρόνο με το χρόνο έρευνες έδειξαν ότι τα στεφανιαία νοσήματα αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό..για αυτό άσε τον σεφερλή στην tv και τα γλυκά..και μπες σε ένα πρόγραμμα άσκησης και διατροφής.

Воскресенье, 14 января 2018 10:15

Υδατάνθρακες και αναπλήρωση ενέργειας μετά την προπόνηση

Είστε κουρασμένοι και ιδρωμένοι μετά από ακόμα μία δυναμική προπόνηση και τώρα το σώμα σας θα πρέπει να μπει στη φάση της ανάκαμψης. Σίγουρα θα έχετε δει πολλούς να καταναλώνουν μπανάνες και ροφήματα υψηλά σε υδατάνθρακες αμέσως μετά την προπόνηση. Αν κοιτάξετε προσεκτικά το πιο πιθανό είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό λίπους.
Πόσους υδατάνθρακες λοιπόν θα πρέπει να καταναλώσετε μετά την προπόνηση; Αυτό εξαρτάτε καθαρά από τους δικούς σας στόχους. Η μετα-προπονητική πρόσληψη υδατανθράκων συνιστάται κυρίως μετά από μια προπόνηση αντοχής και σε μεμονωμένες περιπτώσεις όπου οι αθλητές εκτελούν αργές εκκεντρικές (αρνητικές) συσπάσεις. Ωστόσο, αυτό καθιερώθηκε για κάθε είδος προπόνησης, συμπεριλαμβανομένης και της προπόνησης αντίστασης.

Воскресенье, 14 января 2018 10:11

Διαμόρφωσε τον χαρακτήρα σου με την διατροφή......

• Πιστεύεις ότι οι τροφές μπορούν να σου διαμορφώσουν των χαρακτήρα σου και την προσωπικότητα σου;
• Θες να είσαι σε ετοιμότητα, να είσαι ήρεμος , να μην έχεις τάσεις για κατάθλιψη και να έχεις καλή διάθεση;

Воскресенье, 14 января 2018 10:07

Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του μελιού και της κανέλας...

Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα… ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι για πάντα μέλι.
Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες.

Воскресенье, 14 января 2018 10:04

Forza Italia!!

Ολοι γνωριζουν ότι η πιτσα(το αγαπημενο μου φαγητο) μπορει να ‘’σπασει’’ την διατροφη σας. Όμως τι μπορει να γινει αν απλα νομιζετε πως η υπολοιπη διατροφη σας είναι χαμηλη σε λιπαρα και θερμιδες?

Δειτε εάν ειστε ‘’ενοχος’’ για τις παρακατω διατροφικες παγιδες που χαλανε την διατροφη σας!!

Θεωρειτε ότι τρωτε σωστα αλλα πολλες φορες, για καποιο λογο, τα αποτελεσματα δεν είναι σαν και αυτά που θα θελατε…

Воскресенье, 14 января 2018 09:36

Το καρπούζι είναι από τα πιο απολαυστικά φρούτα του καλοκαιριού! Ειδικά μες στη ζέστη, το δροσερό καρπουζάκι είναι ιδανικό για να μας ξεδιψάσει, να μας χορτάσει και να μην μας παχύνει!
Πολλοί νομίζουν πως το καρπούζι είναι μόνο νερό και ζάχαρη και δεν μας προσφέρει τίποτα άλλο! Κάθε άλλο! Το καρπούζι είναι πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες. Πράγματι πέραν του 90% του καρπουζιού αποτελείται από νερό. Από κει και πέρα όμως, σύγχρονες έρευνες έχουν δείξει ότι το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, C, λυκοπένιο, κάλιο και φυτικές ίνες. Η περιεκτικότητα του σε ζάχαρο και θερμίδες είναι χαμηλή ενώ δεν περιέχει καθόλου λίπη ή χοληστερόλη.

Воскресенье, 14 января 2018 09:33

Τα καλοκαιρινά φρούτα και η διατροφική τους αξία

 

Πολλά είναι τα φρούτα που περιλαμβάνονται στο καλοκαιρινό μας διαιτολόγιο. Κύριο και κοινό χαρακτηριστικό τους η έντονη παρουσία ζάχαρης και νερού αλλά και η απίθανη γεύση που τα κάνει πραγματικά πειρασμό για όλους μας. Στα πλαίσια ενός σωστού διαιτολογίου που ακολουθεί τις αρχές της Μεσογειακής διατροφής τα φρούτα πρέπει να εντάσσονται καθημερινά στη διατροφή μας, με μοναδική εξαίρεση άτομα με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας που δεν τα επιτρέπουν καθόλου ή σε μεγάλες ποσότητες (π.χ. προβλήματα χολής, διαβήτης κ.ά.).

Воскресенье, 14 января 2018 09:15

Η σημασία του πρωινού

Ο λαός μας λέει: «Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος», «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται»...Τόσες παροιμίες έχουν ειπωθεί για την αξία του πρωινού γεύματος αλλά εμείς ακόμα να την συνειδητοποιήσουμε. Το πρωινό είναι το πρώτο γεύμα που παίρνουμε μετά από πολύωρη νηστεία , που όπως υποδηλώνεται και από την ετοιμολογία του αγγλικού όρου για το πρωινό, breakfast, δηλαδή break fast (διάλειμμα στη νηστεία), πρόκειται για εκείνο το γεύμα που διακόπτει τη νηστεία της νύχτας ή αλλιώς τη βραδινή περίοδο μη λήψης τροφής.

Воскресенье, 14 января 2018 09:08

Καλημερα!!! Μετα απο την καλημερα εχεις παραγγειλει τον καφε σου......
Ποση καφεινη θα πρεπει να καταναλωνουμε??? Η καταναλωση χωριζεται σε 4 κατηγοριες.
Α> Η κοινη καταναλωση, δηλαδη 100mg ημερησιως. Αναλυτικα 2 φλυτζανια καφε η 3 κουτακια Coke. Η πλειονοτητα του πλυθησμου λαμβανει αυτην. Η κοινη δοση χορηγει στο ανθρωπινο σωμα τα περισσοτερα απο τα θετικα αποτελεσματα της καφεινης(αυξανομενη εστιαση, ισχυρη μνημη και πιο αγρυπνο συναισθημα).

Воскресенье, 07 января 2018 11:47

Κινόα - quinoa, η βασίλισσα των υπερτροφών
Η κινόα είναι ένας θάμνος που καλλιεργείται για τους φαγώσιμους σπόρους του. Η επιστημονική του ονομασία είναι Chenopodium quinoa και ανήκει στα ψευδοδημητριακά. Έχει στενή συγγένεια με είδη όπως τα παντζάρια και το σπανάκι. Η κινόα προέρχεται από τη Νότια Αμερική και σήμερα χαίρει υψηλής εκτίμησης για τη διατροφική του αξία ενώ τα Ηνωμένα Έθνη το έχουν κατατάξει ως υπερτροφή.
Το μεγάλο πλεονέκτημα της κινόα είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, που κυμαίνεται από 12-18% (η διατροφική της αξία από πρωτεϊνική άποψη πλησιάζει εκείνη του κόκκινου κρέατος και των γαλακτοκομικών). Σ' αντίθεση με τις πρωτεΐνες των σιτηρών και του ρυζιού, οι πρωτεΐνες της κινόα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε λυσίνη και άλλα απαραίτητα αμινοξέα ενώ είναι γεμάτη από μεταλλικά ιχνοστοιχεία.

Воскресенье, 07 января 2018 11:40

Τα προβιοτικά ασπίδα του εντέρου!

Τα επεξεργασμένα και αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα που καταναλώνουμε, έχουν πολλές φορές σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία εντερικών προβλημάτων. Τα προβιοτικά, είναι ο καλύτερός μας σύμμαχος στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Τα προβιοτικά είναι βακτήρια που βρίσκονται ήδη στο έντερό μας, αλλά αν πάρουμε για παράδειγμα μία αντιβίωση μπορεί να καταστραφούν όλα. Γι’ αυτό, λοιπόν, θα πρέπει κανείς να κάνει αποκατάσταση, τον λεγόμενο αποικισμό. Γιατί αν δεν γίνει η σωστή αποκατάσταση, δημιουργείται πληθώρα μακροχρόνιων παρενεργειών.

Воскресенье, 07 января 2018 11:36

Οι δέκα καλύτερες τροφές για τον αθλητή

Δημητριακά ολικής άλεσης

Ιδανικά για πρωινό αλλά και ως επιλογή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πλούσια σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες προάγουν το αίσθημα πληρότητας και συμβάλλουν στον έλεγχο του σωματικού βάρους. Παράλληλα, περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που προσδίδουν στον οργανισμό την απαιτούμενη ενέργεια για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των έντονων προπονήσεων.

Воскресенье, 07 января 2018 11:34

Υπάρχουν τροφές που μας χορταίνουν περισσότερο;

 

Η κακή διατροφή επηρεάζει την απόδοσή μας μέσα στην ημέρα. Αν είσαι μαθητής, το πόσο καλά παρακολουθείς στο σχολείο. Πόσα μαθαίνεις. Αν είσαι εργαζόμενος, το πόσο αποδοτικός είσαι στη δουλειά σου. Πόσο καλό είναι το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Επηρεάζει τη συνολική διάθεση, αν αισθάνεσαι πρησμένος, αν σου μπαίνουν τα δαχτυλίδια το πρωί, αν είσαι φουσκωμένος. Επηρεάζει τη συνολική μας και σωματική και πνευματική απόδοση. Η χρόνια κόπωση σήμερα είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και για ψυχολογικούς και για οργανικούς λόγους. Ένα μεγάλο κομμάτι της χρόνιας κόπωσης οφείλεται στην κακή διατροφή. Εάν αναγκάζεις τον οργανισμό σου μέσα από την κακή διατροφή να εκκρίνει μεγάλες ποσότητες ινσουλίνης, από τα απλά σάκχαρα που τρως θα έχεις πρηξίματα και κατακρατήσεις. Η ινσουλίνη ευθύνεται για αυτά. Η ινσουλίνη, είναι επίσης γνωστή σαν “ορμόνη αποθήκευσης λίπους."

Воскресенье, 07 января 2018 11:29

H στέβια είναι ένας μικροσκοπικός θάμνος, γνωστός με την ονομασία «Stevia Rebaudiana Bertoni». Έλκει την καταγωγή του από τη Λατινική Αμερική και καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου, κυρίως στην Κίνα. Πειραματικές καλλιέργειες στέβιας υπάρχουν και στη Ελλάδα, σε αγροκτήματα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Τα φύλλα της στέβιας περιέχουν διάφορες φυσικές γλυκαντικές ουσίες, όπως η στεβιοσίδη και η ρεμπαουδιοσίδη, που την καθιστούν 60-80 φορές γλυκύτερη από την κοινή ζάχαρη, ενώ το τελικό προϊόν της, που εξάγεται με τη μέθοδο της εκχύλισης, είναι έως και 300 φορές γλυκύτερο. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι 1 κουταλάκι του τσαγιού τυποποιημένο εκχύλισμα στέβιας έχει την ίδια γλυκαντική ικανότητα με περίπου 1 φλιτζάνι ζάχαρη! Ενώ όμως η ζάχαρη περιέχει υδατάνθρακες και αποδίδει 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, η στέβια δεν περιέχει κανενός είδους θερμιδογόνο συστατικό, επομένως δεν αποδίδει καθόλου θερμίδες, σε οποιαδήποτε ποσότητα κατανάλωσης. Συνεπώς, αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για τα άτομα που τρώνε πολλή ζάχαρη, προσέχουν τη σιλουέτα τους ή πρέπει να ελέγχουν την πρόσληψη σακχάρων και θερμίδων, π.χ. διαβητικοί και παχύσαρκοι.

Воскресенье, 07 января 2018 11:24

Η μπανάνα έχει καθιερωθεί στο μυαλό μας ως ένα φρούτο πλούσιο σε θερμίδες και ζάχαρη με αποτέλεσμα συχνά να την αποφεύγουμε. Μήπως όμως κάνουμε λάθος;

Η αλήθεια είναι ότι η μπανάνα, συγκριτικά με άλλα φρούτα, έχει περισσότερες θερμίδες (66-130 kcal) . Περιέχει φυσικά σάκχαρα σε συνδυασμό με φυτικές ίνες. Έχει, περισσότερους υδατάνθρακες και λιγότερο νερό, σε σχέση με τα άλλα φρούτα. Δεν είναι, όμως, τόσο μεγάλη η διαφορά, δεδομένου ότι δεν την καταναλώνουμε σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Ένα ισοδύναμο φρούτου ισοδυναμεί με ½ μεγάλη μπανάνα. Ωστόσο το θερμιδικό της περιεχόμενο είναι χαμηλό. Μία μικρή μπανάνα βάρους περίπου 70 γραμμαρίων περιέχει 66 θερμίδες, 0.7 γραμμάρια πρωτεΐνη, 0.3 γραμμάρια λίπος, 16,9 γραμμάρια υδατάνθρακες και 1,7 γραμμάρια φυτικές ίνες.

Воскресенье, 07 января 2018 11:14

Μύθοι και αλήθειες

Ιδρώστε περισσότερο για να κάψετε πιο πολύ λίπος! Η ποσότητα του ιδρώτα που αποβάλλει κάθε άνθρωπος συνδέεται με την ικανότητα του σώματός του να διατηρεί την κανονική του θερμοκρασία. Ιδρώνετε όταν το σώμα σας αρχίζει να συσσωρεύει θερμότητα για να νιώσετε το αίσθημα της δροσιάς όταν αρχίζει η εξάτμιση του ιδρώτα. Επομένως δεν αποτελεί κύριο δείκτη της ποσότητας των θερμίδων που καταναλώνει. Επιπλέον, οι μύες δουλεύουν και το σώμα τονώνεται ακόμα και αν δεν ιδρώνετε.

 

«Ξεκίνησα γυμναστική και πήρα βάρος!» Αυτό που συμβαίνει όταν κάνετε κυρίως ασκήσεις μυϊκής

Воскресенье, 31 декабря 2017 14:55

Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων είναι αναπόσπαστο κομμάτι μίας ισορροπημένης διατροφής σε όλα τα στάδια ζωής του ανθρώπου, από τη βρεφική έως και την τρίτη ηλικία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει την κατανάλωση τουλάχιστον 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Αντίστοιχα, και στις συστάσεις της Μεσογειακής Διατροφής για τους ενήλικες στην Ελλάδα, αναφέρεται ότι καθημερινά πρέπει να καταναλώνονται 2-4 φρούτα.

 

Ένα ερώτημα που πολλές φορές τίθεται είναι το κατά πόσο τα φρούτα παχαίνουν και ποιο από αυτά είναι το πιο παχυντικό.

Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι πολύ απλή :

Воскресенье, 31 декабря 2017 14:52

Εν συνεχεια του αρθρου της περασμενης βδομαδας…..

Δειτε εάν ειστε ‘’ενοχος’’ για τις παρακατω διατροφικες παγιδες που χαλανε την διατροφη σας…

Gravemente λεει και ο Fabio….

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ Νο2:< Το να γινεσαι θυμα στις αδυναμιες του σαββατοκυριακου…

Воскресенье, 31 декабря 2017 14:49

BEST PROTEIN/VITAMIN

 

Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα, ζάχαρα, λιπαρές ουσίες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ορμόνες, ένζυμα, και άλλα άκρως απαραίτητα, συστατικά για τον οργανισμό μας. Η γύρη συναντάται σε αποξηραμένη και σε νωπή. Η αποξηραμένη γύρη είναι κατά 20-40% λιγότερο θρεπτική από την νωπή γύρη. Το ποσοστό αυτό μπορεί να αντιστοιχεί σε 100% απώλειας πολύτιμων αντιβιοτικών και αναπτυξιογόνων παραγόντων, ενζύμων και άλλων δραστικών ουσιών .

Η πρωτεΐνη που περιέχεται στην γύρη είναι υψηλής βιολογικής αξίας. Aπορροφάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον οργανισμό και δεν παράγει οξύτητα στον οργανισμό. Η ποσότητα πρωτεϊνικώ

Воскресенье, 31 декабря 2017 14:26

Η σημασία του γλυκαιμικού δείκτη

Ο γλυκαιμικός δείκτης (Glycemic Index GI) είναι μια κλίμακα που μετράει το πόσο μια υδατανθρακούχα τροφή αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα. Το κάθε τρόφιμο έχει διαφορετική τιμή γλυκαιμικού δείκτη και όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η τιμή τόσο περισσότερο αυξάνεται το σάκχαρο στο αίμα μόλις το καταναλώσουμε. Υψηλός γλυκαιμικός δείκτης σε μια τροφή θεωρείται αυτός που είναι πάνω από 70, μέτριος από 55 έως 69 και μικρότερος αυτός που είναι μικρότερος από 55.

Για να επεξεργαστεί τα σάκχαρα, το σώμα θέτει σε λειτουργία έναν πολύπλοκο μηχανισμό. Όταν τρώμε μια τροφή πλούσια σε ζάχαρη, η γλυκαιμία μας (δηλαδή η περιεκτικότητα του αίματος σε ζάχαρο) ανεβαίνει απότομα.

Воскресенье, 31 декабря 2017 14:19

Aντικαταθλιπτικες τροφες που αδυνατιζουν…..

Η καταθλιψη είναι ο πρωταρχικος παραγοντας σοβαρων προβληματων υγειας…

Τελευταια ερευνα, του Εθνικου Ινστιτουτου Πνευματικης Υγειας στις Η.Π.Α, εδειξε ότι η καταθλιψη επηρεαζει σε διπλασιο βαθμο τις γυναικες από τους ανδρες…δυνατοι χαρακτηρες οι ανδρες φαινεται…

Воскресенье, 31 декабря 2017 12:15

Ως μυϊκή κράμπα μπορούμε να ορίσουμε μία επίπονη σπασμωδική αντίδραση του σκελετικού μυ που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της άσκησης ή αμέσως μετά τη διακοπή της. Η Οι μυϊκές κράμπες είναι ένα συχνό φαινόμενο στους ασκούμενους . Συχνά η έντασή τους είναι τέτοια ώστε παροδικά να ακινητοποιήσει το σημείο που υπέστη την κράμπα. Επειδή αυτό για κάθε ασκούμενο είναι μία δυσάρεστη κατάσταση, η πρόληψη της μυϊκής κράμπας είναι μεγάλης σημασίας. Οι μυϊκές κράμπες είναι συνήθως αποτέλεσμα της άσκησης.

Aιτιολογία εμφάνισης των μυϊκών κραμπώ

Воскресенье, 31 декабря 2017 11:51

Κατά τη διάρκεια της άσκησης οι μύες αντλούν ενέργεια από τα αποθέματα του οργανισμού (ηπατικό και μυϊκό γλυκογόνο) και την καταναλώνουν παράγοντας μεταξύ άλλων θερμότητα. Ως συνέπεια η ενέργεια εξαντλείται και η θερμοκρασία του σώματος τείνει να αυξηθεί. Ο κύριος μηχανισμός για τη μείωση της θερμοκρασίας είναι η εφίδρωση. Με τον ιδρώτα, το σώμα μας χάνει μεγάλες ποσότητες νερού και ηλεκτρολυτών, που βρίσκονται στο ενδοκυττάριο και εξωκυττάριο χώρο και συμβάλλουν στην διατήρηση της ισορροπίας στο κύτταρο. Αν διαταραχθεί αυτή η ισορροπία, το κύτταρο δεν λειτουργεί σωστά και προκαλούνται διάφορες δυσλειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα. Η απώλεια ηλεκτρολυτών έχει σαν αποτέλεσμα την αφυδάτωση και τη μείωση της αθλητικής απόδοσης.

Η εξάντληση της ενέργειας θα οδηγήσει πιο γρήγορα σε κόπωση ενώ η απώλεια νερού σε αφυδάτωση.

Воскресенье, 24 декабря 2017 15:31

ΤΟ ΣΚΟΡ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ ΣΟΥ!!

Η υγεια, σωματικη και ψυχολογικη , περνα από το στομαχι σου.

Κανε το πιο κατω τεστ και δες αν εισαι ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ η ΠΟΠΑΥ!!!

1.Τι τρως για πρωινο? Α/ Λευκο ψωμι βουτυρο και μαρμελαδα Β/Μουσλι η κουακερ με γαλα Γ/Καφε κ τσιγαρο

Воскресенье, 24 декабря 2017 15:29

Το λεμονόνερο και τα οφέλη του στην υγεία μας

Το λεμονόνερο, είναι ένα ιδιαίτερα ωφέλιμο ποτό, ειδικά όταν λαμβάνεται το πρωί. Η καθημερινή κατανάλωσή του, προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία μας…

 

Σε πολλά άτομα αρέσει η ξινή γεύση του χυμού λεμονιού στα πιάτα τους. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορείτε να απολαύσετε το χυμό λεμονιού και σε άλλες περιπτώσεις; Τα οφέλη από το χυμό λεμονιού και το νερό στην καθημερινή μας ζωή, είναι πολλαπλά. Πρέπει απλά να ενημερωθούμε και να το συμπεριλάβουμε στο διατροφικό μας πρόγραμμα.

Воскресенье, 24 декабря 2017 15:26

Ο Κυβερνητης Arnold Schwarzenegger, στην πρωτη του ταινια ''STAY HUNGRY'' ειχε πει:''πρεπει να καεις για να αναπτυχθεις''!!
Ο πονος ειναι το φυσικο επακολουθο της εντονης ασκησης...σας βλεπω... Αισθανεστε τον πονο κατα την διαρκεια των τελευταιων επαναληψεων , των εντονων σετ της προπονησης, των τελευταιων 30 sec στον διαδρομο..
Πολλοι λαμβανουν συμληρωματα καφεινης για να τους δωσουν επιπλεον ενεργεια και αυτο ομως καταπολεμα και τον μυικο πονο που ωφειλεται στην κοπωση!!! Η Rachel Gliottoni και ο Robert Molt απο το πανεπιστημιο του Ilinois Urbana-Campain ανακαλυψαν οτι η καφεινη μειωσε τον πονο στα ποδια σε μια προσπαθεια στο γυμναστηριο διαρκειας

Воскресенье, 24 декабря 2017 15:24

Οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση σοκολάτας (ιδίως η μαύρη) - σε λογικές ποσότητες - σας κάνει να νιώθετε συναισθηματικά καλύτερα. Επίσης η σοκολάτα συμβάλει στην βελτίωση της λειτουργίας των ενδορφινών του σώματός σας., όσο και αν ακούγεται περίεργο, προστατεύει ακόμα και από τις καρδιακές παθήσεις. Η οξείδωση της LDL χοληστερόλης θεωρείται ένας σημαντικός παράγοντας στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου.

Σας παραθέτουμε επτά λόγους για τους οποίους η σοκολάτα (ιδίως η μαύρη) κάνει καλό στον ανθρώπινο οργανισμό:

Воскресенье, 24 декабря 2017 15:22

Συμφωνα με μελετες, οι ανθρωποι που τρωνε πολλα οσπρια ειναι πιο πιθανο να εχουν πιο μικρη περιφερεια μεσης. Το μυστικο: πολλες ινες!!! Μελετη στο Rochester Center of Obesity Research ανακαλυψε οτι η καταναλωση αυγων για πρωινο βοηθαει στον περιορισμο της ημερησιας ληψης θερμιδων στις 400kcal!! Το μυστικο: Tα αυγα σας φερνουν κορεσμ

Воскресенье, 24 декабря 2017 15:19

Το επιτραπεζιο αλατι ειναι το χλωριουχο νατριο.
Σπανια χρειαζεται να προστιθεται στην διατροφη μας, μιας και τα χορτα, το κρεας και σχεδον ολα τα ειδη τροφων περιεχουν. Το αλατι καθε αλλο παρα αγνη ουσια ειναι-περιεχει πανω απο 8000 βακτηριδια και 500 σπορια. Σημερα υποστηριζεται οτι πολλες μορφες καρκινου αρχιζουν απο την υπερβολικη χρηση αλατιου!
Καθε γραμμαριο αλατιου μπορει να ελξει και να κρατησει μεχρι και 70gr νερου η υγρων, παρεχοντας ετσι συνθηκες στις οποιες μπορει να ευδοκιμισουν ευκολοτερα τα καρκινικα κυτταρα. Το αλατι διευκολυνει την επιπλεον οξυτητα που μπορει να καταληξει σε ελκος

Воскресенье, 24 декабря 2017 15:16

Το πράσινο τσάι, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία. Πιο συγκεκριμένα, επιστημονικές έρευνες αναφέρουν τις ευεργετικές επιδράσεις του πράσινου τσαγιού στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων και στον έλεχγο της χοληστερόλης, ενώ συμβάλλει και στην καλή υγεία του συκωτιού.
Τα αυξημένα ποσοστά εμφάνισης του καρκίνου στις χώρες της Δύσης είναι μια ανησυχητική πραγματικότητα. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (World Health Organization) πρόσφατα ανακοίνωσε ότι 70% περίπου των περιπτώσεων σχετίζονται με τη διατροφή, γεγονός που αυξάνει το ενδιαφέρον για το ρόλο συγκεκριμένων τροφίμων και ποτών στην πρόληψη του καρκίνου.
Το πράσινο τσάι παρασκευάζεται μέσω αποξήρανσης των φύλλων που συλλέγονται από το φυτό Camelia sinensis, το οποίο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες). Τα αντιοξειδωτικά είναι φυσικά συστατικά που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες πιστεύεται ότι προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε το Μάιο στο International Journal of Cancer αναφέρει ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο για εμφάνιση γαστρίτιδας, που θεωρείται ότι προηγείται πολλών περιστατικών καρκίνου του στομάχου.
Μέχρι σήμερα, έχουν γίνει περισσότερες από 30 επιστημονικές έρευνες που διερευνούν την επίδραση της κατανάλωσης πράσινου τσαγιού στον κίνδυνο για καρκίνο. Βάσει των περισσοτέρων από αυτές αποδεικνύεται ότι το πράσινο τσάι μπορεί να συμβάλει στην προστασία απέναντι σε διάφορες μορφές καρκίνου, όπως αυτές που επηρεάζουν το παχύ έντερο, το στομάχι, τον οισοφάγο, την χοληδόχο κύστη και το πάγκρεας.
Παρόλ' αυτά, οι ευεργετικές ιδιότητες δεν σταματούν εδώ. Επιστημονικές έρευνες αναφέρουν ότι η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να συμβάλει και στην προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα.
Πιο συγκεκριμένα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal αναφέρει ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού σχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και άλλων βλαβερών λιπιδίων του αίματος, γνωστά ως τριγλυκερίδια.
Είναι αξιοσημείωτο ότι όσοι πίνουν πράσινο τσάι έχουν και υψηλά επίπεδα HDL "καλής" χοληστερόλης, η οποία συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικά.
Επιπλέον, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες που δημοσιεύτηκαν πέρσι στο Journal of Nutritional Biochemistry, το απόσταγμα πράσινου τσαγιού συμβάλλει στην προστασία της χοληστερόλης από καταστροφικές αλλαγές (οξείδωση), οι οποίες πιστεύεται ότι συμβάλουν στην προδιάθεση για απόφραξη των αρτηριών.
Άλλο όργανο του σώματος που φαίνεται να επηρεάζεται θετικά από τις ιδιότητες του πράσινου τσαγιού είναι το συκώτι. Η λειτουργία του συκωτιού ελέγχεται συχνά με εξετάσεις αίματος, που καταμετρούν τα επίπεδα ενζύμων στο συκώτι.
Τα επίπεδα αυτών των ενζύμων είναι συνήθως αυξημένα σε περίπτωση ασθένειας στο συκώτι. Η ίδια έρευνα που αναφέρεται στη σχέση πράσινου τσαγιού και μειωμένης χοληστερόλης αποδεικνύει και ότι το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των ενζύμων στο συκώτι.

Maria P.(Personal Trainer)

Воскресенье, 24 декабря 2017 15:12

Το ασπρο ψωμι, ιδιαιτερα αυτο που ειναι κομμενο σε φετες και πακεταρισμενο, εχει την ταση να προκαλει δυσκοιλιοτητα, ταση προς παχος, ενω στερειται θρεπτικων συστατικων....Επιπλεον εχει αποδειχθει οτι συμβαλλει στις καρδιακες παθησεις σκληραινοντας τις αρτηριες. Εχει περιπου 80% λιγοτερη θειαμινη και νιασινη, ως επισης και 75% λογοτερη ριβοφλαβινη, 50% λιγοτερη πυριδοξινη. Γενικα πολυ λιγοτερα θρεπτικα συστατικα απο οτι το αλεσμενο/πληρες ψωμι!!
Σε διαφορες ερευνες απεδειξαν οτι το αλευρι ολικης αλεσεως οχι μονο περιεχει τις προαναφερθεισες ουσιες αλλα και 12 φορες περισσοτερο μαγνησιο, καλιο, μαγγανιο και ψευδαργυρο, καθως και μεγαλυτερη ποσοτητα αλλων βιταμινων και μεταλλικων αλατων απο οτι το λευκο αλευρι.....

Воскресенье, 24 декабря 2017 15:04

Σίγουρα έχει την τιμητική του τις τελευταίες ημέρες κάθε χρονιάς, με αποκορύφωμα το βράδυ της παραμονής, όπου βρίσκεται έτοιμο στην εξώπορτα για να το σπάσει αυτός που θα κάνει ποδαρικό στο σπίτι. Η ροδιά είναι δένδρο διαδεδομένο τόσο στην ανατολική Ευρώπη όσο και στην Ασία. Ο καρπός της σχετίζεται με πλήθος δοξασιών και συμβολισμών στην Ελληνική αλλά και στην Ασιατική μυθολογία. Το ρόδι ήταν σύμβολο γονιμότητας και ευημερίας. Στην Αρχαία Ελλάδα κατά τα Θεσμοφόρια, γιορτές αφιερωμένες στην Δήμητρα, οι γυναίκες έτρωγαν ρόδι για να είναι γόνιμες, ενώ και η Ήρα, προστάτιδα του γάμου κρατούσε ρόδι στο δεξί της χέρι.

Σήμερα το ρόδι θεωρείται σύμβολο καλής τύχης, αφού οι ζουμερές, τραγανές και κατακόκκινες ρώγες του συμβολίζουν τις χαρούμενες και ευλογημένες μέρες του νέου έτους αλλά και το πλήθος τους, τα χρήματα που περιμένει ο ιδιοκτήτης να μπουν στο σπίτι τη νέα χρονιά.

Воскресенье, 17 декабря 2017 16:51

Να ειστε ρεαλιστες! Παρ'ολο που η κληρονομικοτητα μπορει να σας εμποδισει να χασετε βαρος και να αποκτησετε ενα ωραιο σωμα, υπαρχουν ορια στην ικανοτητα σας να χασετε λιπος και να αναπτυξετε ενα σχηματισμενο σωμα. Βαλτε λογικους και βραχυπροθεσμους στοχους. Δουλεψτε σκληρα και ακολουθηστε το προγραμμα και τις συμβουλες του trainer:
1. Να ειστε πιο ενεργετικοι. Ο μεταβολισμος ειναι το τελικο αποτελεσμα ολων χημικων αντιδρασεων που συμβαινουν στο σωμα. Καθε φορα που κανετε καποια φυσικη δραστηριοτητα επιταχυνετε τον μεταβολισμο.

Воскресенье, 17 декабря 2017 16:46

Ειτε σας αρεσει ειτε οχι, τα μεταλλα ειναι σημαντικα για την διατηρηση της καλης υγειας και χωρις καλη υγεια δεν υπαρχει προοδος στο γυμναστηριο. Παντα λεω οτι η πυραμιδα αποτελειται απο την προπονηση, καλη διατροφη και ξεκουραση.
Για να μπορεσει καποιος να αναπτυξει μυικη μαζα και να αυξησει τις επιδοσεις του θα πρεπει να παρει ολα τα αναγκαια μεταλλα. Τα μεταλλα θαλεγα οτι ειναι υιοθετημενα παιδια της αθλητικης διατροφης που σπανια τους δινουμε σημασια.
Εγω εγινα φανατικος οποδος των μεταλλων λογω αναγκης. Παθαινα πολυ συχνα κραμπες, ακομα και εκτος γυμναστηριου. Μολις αρχιζα την προπονηση μου το προβλημα γινοτανε μεγαλυτερο και ετσι επηρεαζοταν αρνητικα η προοδος μου. Ετσι εκανα μια μεγαλη ερευνα και διεπιστωσα ποσο σημαντικα ειναι τα μεταλλα για την υγεια και την μακροζωια.

Воскресенье, 17 декабря 2017 16:40

Όλοι έχουμε κατά καιρούς ακούσει ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό καθημερινά και ειδικά στα πλαίσια μιας δίαιτας απώλειας βάρους. Συστήνεται μάλιστα η κατανάλωση τουλάχιστον 8-10 ποτηριών νερού την ημέρα. Αποτελεί όμως μια τεκμηριωμένη στρατηγική απώλειας βάρους?

Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε μια έρευνα στο πανεπιστήμιο της Virginia στις Η.Π.Α. , που επιβεβαίωσε ότι η κατανάλωση νερού πριν από κάθε γεύμα μπορεί να βοηθήσει άτομα που κάνουν δίαιτα να χάσουν περισσότερο βάρος. Στην μελέτη συμμετείχαν 48 άτομα που ξεκίνησαν μια δίαιτα απώλειας βάρους. Οι μισοί από αυτούς κατανάλωναν πριν από κάθε γεύμα 2 ποτήρια νερό ακολουθώντας το

Воскресенье, 17 декабря 2017 16:29

Μια ερευνα εδειξε οτι μπορειτε να διαλεξετε ποιο κρασι κανει για σας!!
Το κοκκινο κρασι θεωρειται εδω και χρονια οτι ειναι η καλυτερη επιλογη για την υγεια σας, οπως και το λευκο εχει ωφελη που προστατευουν την καρδια.
Οι ερευνητες βρηκαν οτι το λευκο κρασι ειναι το ιδιο ισχυρο οπως και το κοκκινο για την βελτιωση της λειτουργιας της καρδιας και την παρεμποδιση θρομβωσης των αρτηριω

Воскресенье, 17 декабря 2017 16:26

Ο χρονος προσληψης του γευματος ταυτιζεται με την μεγιστοποιηση καυσης λιπους!!
Η ασκηση, μειωση θερμιδων και η απωλεια βαρους ειναι δυσκολη για οσους ακολουθουν ενα ανεξελεγκτο προγραμμα ...
Μια μελετη απο το πανεπηστημιο του Μοναχου στην Γερμανια εδειξε οτι ο χρονος προσληψης του γευματος, η συνθεση του γευματος και η ασκηση επηρεασαν το μεταβολισμο του λιπους μετα την ασκηση.

Воскресенье, 17 декабря 2017 16:04

Υπαρχουν παρα πολλεs μελετεs που απεδειξαν οτι το ασβεστιο και η διατροφικη προσληψη γαλακτοκομικων προιοντων που περιεχουν πρωτεινη του ορου γαλακτοs παιζουν σημαντικο ρολο στον ελεγχο τηs συνθεσηs του σωματοs. Αυτα τα ευρηματα δειχνουν οτι το ασβεστιο και συγκεκριμενα τα συστατικα των γαλακτομικων προιοντων, ειναι πολυ πιθανο να προαγουν την απωλεια λιπουs η και να μειωνουν την συγκεντρωση λιπουs.
Αυτο που βρισκω ιδιαιτερα ενδιαφερον ειναι οτι συστηνουν την ασκηση, σε συνδυασμο με διατροφικεs πρακτικεs για την προαγωγη τηs απωλειαs λιπουs. Για παραδειγμα π

Воскресенье, 17 декабря 2017 15:59

Η χρηση των βιταμινων ειναι καλο να γινεται σε καθημερινη βαση ,οχι περιστασιακα και παντα με τον προτεινομενο τροπο και χρονο χρησηs. Tα οφελη που αποκομιζουμε ειναι μακροπροθεσμα και οχι αμεσα οπωs για παραδειγμα με τα παυσιπονα. Εναs γεροs οργανισμοs κτιζεται μερα με την ημερα και συνεπωs οι βιταμινεs θα εχουν μικροτερο αποτελεσμα αν το παιρνουμε οποτε αισθανομαστε την αναγκη....
Βιταμινη Β1: Βοηθα στην αναπτυξη και την σωστη λειτουργια τηs καρδιαs και του νευρικου συστηματοs. Οι αναγκεs αυξανονται κατα την διαρκεια ασθενειων η αγχουs. Αυξανει την πνευματικη δραστηριοτητα.
Βιταμινη Ε: Αριστο αντιοξειδωτικο. Μειωνει την κοπωση και επιταχυνει την επουλωση των τραυματων. Προστατευει τα αγγεια και συμβαλλει στην μειωση τηs στεφανιαιαs νωσου.

Воскресенье, 17 декабря 2017 15:54

Τι ειναι οι βιταμινεs? Tι χρησιμευουν? Ερωτησειs που ισωs αρκετοι απο εμαs ισωs να μην γνωριζουν...
Βιταμινεs λοιπον ειναι φυσικεs ουσιεs χωριs τιs οποιεs η ζωη ειναι αδυνατη. Μια απο τιs βασικεs λειτουργιεs ειναι η συμμετοχη τουs στιs χημικεs εκεινεs αντιδρασειs του οργανισμου που μετατρεπουν τα συστατικα των τροφων (λιπη,υδατανθρακεs,πρωτεινεs) σε ενεργεια. Ακομα και και μικρη ελλειψη βιταμινων στον οργανισμο μπορει να προκαλεσει συμπτωματα ατονιαs, μειωμενηs ενεργητικοτηταs, κακηs διαθεσηs, εκνευρισμου, αδικαιολογητου αγχουs, τασεων για υπνηλια και ευαισθησια στα κρυολογηματα. Ο ανθρωπινοs οργανισμοs προσλαμβανει τιs απαραιτητεs βιταμινεs κυριωs απο την τροφη η και απο τα συμληρωματα.

Воскресенье, 17 декабря 2017 15:51

Θελετε να καψετε γρηγορα λιποs? Θελετε μεγαλα ωφελη και συντομα? Ο.Κ.!!! Τοτε θα πρεπει να μπειτε στην αιθουσα,συγκεντρωθειτε και καντε μαζι με τον trainer την δουλεια!! Αν αυτοs εισαι εχουμε κατι για εσαs!!!! Λεγεται διαλλειματικη προπονηση υψηληs εντασηs....
Μαλλον εχετε ακουσει οτι ο μονοs και γρηγοροs τροποs για να απαλλαχθειτε απο το περιττο βαροs η λιποs που κρυβει τουs κοιλιακουs σαs ειναι το κοπανημα πανω στον δρομο η το γρηγορο περπατημα στον δρομο(barbello) ...δεν με νοιαζουν τα ψεματα αλλα μισω τιs ανακριβειεs.
Ξερετε ενα ψεμα πολλεs φορεs γινεται αληθεια. Ξερετε για τι πραγμα μιλω?? τιs προπονησειs καρδιοναπνευστικηs αντοχηs που μισειτε περισσοτερο και απο το διπλωμα των ρουχων!! Εχω καλά νεα! Δεν χρειαζεται να πεσετε σε κωμα για να χασετε βαροs! Τωρα μπορειτε να κανετε μια σειρα απο ασκησειs μικρεs σε διαρκεια με εντονα διαστηματα αντοχηs, με καλυτερα αποτελεσματα!! Προπονηση γεματη εκρηξη μεγιστηs προσπαθειαs!

Воскресенье, 17 декабря 2017 15:48

Η ορεξη αποτελει μια απο τιs πιο πρωτογονεs εμπειριεs που εχει ο ανθρωποs. Moλιs μερικα λεπτα απο τον τοκετο ενα μωρο μπορει να ψαξει την θηλη τηs μητεραs του. Η ορεξη αποτελει την πιο σταθερη αναγκη και ειναι αυτη που υπερσκελιζει τιs αλλεs. Περισσοτερο απο 2000 ετη οι προγονοι μαs ειχαν διαπιστωσει την συνδεση τηs υπερβολικηs τροφηs με την κακη υγεια. Ο Παπαs Γρηγοριοs ο εκτοs ειχε ανακοινωσει οτι η λαιμαργια αποτελει μια απο τιs επτα αμαρτιεs!! O Benjamin Franklin ειχε πει πωs εαν καποιοs θελει να παρατεινει την ζωη του θα πρεπει να περιορισει το φαγητο του!

Воскресенье, 10 декабря 2017 16:57

Η σημασία των υδατανθράκων ως καύσιμο υψηλής ενέργειας αποδείχθηκε απο τις πρώτες σουηδικές μελέτες με μυική βιοψία το 1960 και έχει επιβεβαιωθεί απο τότε και απο άλλες μελέτες. Οι χαμηλές σε υδατάνθρακες δίαιτες μειώνουν την ικανότητα αντοχής.
Αναρίθμητες μελέτες έχουν δείξει ότι οι πλούσιες σε λίπη και χαμηλές σε υδατάνθρακες δίαιτες προκαλούν σημαντικές μειώσεις στο χρόνο εξάντλησης στο τρέξιμο, ποδήλατο και κολύμβηση.Επίσης η φόρτωση με υδατάνθρακες - η πρόσληψη επιπλέον υδατανθράκων πριν απο μια δυνατή προπόνηση - αυξάνει το μυικό και ηπατικό γλυκογόνο (αποθηκευμένοι υδατάνθρακες) και προάγει την αντοχή.

Воскресенье, 10 декабря 2017 09:08

Το κρεαs αυξανει τουs μυεs.Ολεs οι πρωτεινουχεs μορφεs ειναι καλεs για οσουs αναζητουν να προσθεσουν μυικη μαζα αλλα απαχοι τυποι κρεατοs ειναι αναμεσα στιs καλυτερεs επιλογεs.H γαλοπουλα,το κοτοπουλο,το βοδινο και αλλα κρεατα εχουν πληρειs πρωτεινεs που σημαινει οτι περιεχουν ολα τα αμινοξεα που χρειαζεται το σωμα σαs.Για καλυτερα αποτελεσματα συνισταται η ληψη ζωικηs πρωτεινηs σχεδον σε καθε γευμα.

Воскресенье, 10 декабря 2017 09:05

Καταναλωστε υγιη λιπαρα*τροφεs που περιεχουν ακορεστα λιπαρα ειναι υπεροχεs για τουs αθλουμενουs.Τα ωμεγα-3 λιπαρα οξεα που βρισκονται στα ψαρια ειναι σημαντικα για την δημιουργια ενοs θετικου ορμονικου περιβαλλοντοs και για να μεινετε αδυνατοι.Αλλα ακορεστα λιπαρα οπωs εκεινα που βρισκονται στιs ελιεs,τα αβοκαντο,τα καρυδια,τουs ξηρουs καρπουs και το ελαιολαδο επισηs μαs προμηθευουν με πολυαριθμα πλεονεκτηματα μυικηs αναπτυξηs.Τα λιπαρα θα πρεπει να αντιπροσωπευουν το 20-30τοιs εκατο τηs καθημερινηs διατροφηs εκτοs οταν βρισκεσται σε μια διαιτα.

Воскресенье, 10 декабря 2017 09:02

Γεμιστε τα ντουλαπια σαs και την μυικη σαs μαζα!!Εδω ειναι ολα οσα χρειαζεστε για να ξερετε σχετικα με την διαιτα,την συμπληρωση και την διατροφη μυικηs αναπτυξηs.
Ρωτηστε τουs περισσοτερουs και θα σαs πουν!Η προπονηση ειναι το ευκολο μεροs!Οχι οτι το να ωθειτε το σωμα σαs στα φυσικα του ορια ημερα με την ημερα δεν εινα δυσκολη διαδικασια.Αλλα οι trainer με σρατιωτικη νοοτροπια,καθιστουν τον ρυθμο τηs ασκησηs εντονοτερο και αυτο βοηθα πολυ.

Воскресенье, 10 декабря 2017 08:33

Παρόλο που το σώμα περιέχει κατά 70% περίπου νερό, ακόμα και μια μικρή απώλεια νερού μειώνει το μεταβολισμό και την καρδιαγγειακή λειτουργία με αποτέλεσμα την μείωση της απόδοσης.

Ερευνητές από το πολιτειακό πανεπιστήμιο του Σικάγο με επικεφαλής τον Leon Jones ανακάλυψαν ότι η αφυδάτωση (3% απώλεια υγρών) που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια άσκησης, αύξησε την αντίληψη κόπωσης κατά 70% και μείωσε την ισχύ των μυών του άνω σώματος κατά 7% και του κάτω σώματος κατά 19%.

Понедельник, 13 декабря 2010 13:04

Οι πετυχεμενοι αθλουμενοι εχουν μεγαλυτερη θεληση απο τουs περισσοτερουs ανθρωπουs!Πιεζουν τουs εαυτουs τουs περισσοτερο στο γυμναστηριο και αντεχουν τον πονο σε μεγαλυτερο βαθμο.Η ληψη υδατανθρακων πριν απο μια εντονη προπονηση μπορει να σου δωσει την δυνατοτητα να εστιαζειs την προσοχη οπωs κανει εναs πρωταθλητηs.To κεντρικο νευρικο συστημα χρησιμοποιει υδατανθρακεs σχεδον αποκλειστικα.Η πτωση των επιπεδων γλυκοζηs κανει τουs ανθρωπουs περισσοτερο ανησυχουs και κουρασμενουs.

Понедельник, 22 ноября 2010 12:20

Καθημερινά συναντάμε κοινωνικά προβλήματα όπως ο εθισμόs στην κατανάλωση αλκοόλ. Παρακάτω μερικές από τιs αρνητικές επιδράσεις: 

  • a.Το αλκοόλ καθυστερεί τις αντιδράσειs του οργανισμού και επηρεάζει άμεσα το νευρικό σύστημα
  • b.Επίσης επηρεάζει την ταχύτητα σκέψηs και μειώνει την ικανότητα συγκέντρωσηs.
×

TOP
ВОЙТИ