Κυτταρίτιδα(Μέρος Α)

Η κυτταρίτιδα είναι μια δυσλειτουργία της υποδερμίδας, του ιστού δηλαδή που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα και αποτελείται κυρίως από λίπος. Η κυτταρίτιδα αποτελεί μια παθογένεια σχεδόν αποκλειστικά γυναικείας φύσεως από την οποία υποφέρουν το 80% των γυναικών. Μια σειρά από διαδοχικά γεγονότα οδειγεί στο σχηματισμό της κυτταρίτιδας. Παρακάτω ακολουθούν οι διάφορες αιτείες της κυτταρίτιδας:
Ελλειψη άσκησης
Κακή διατροφή
Κληρονομικότητα


Ορμόνες (ο ρόλος των ορμονών στις ωοθήκες, τον θυροειδή, την εγκυμοσύνη και την προ-εμμυνόπαυση)
Μεταβολές στην κυκλοφορία του αίματος (εάν το έντερο δεν λειτουργεί κανονικά παρεμποδίζει την ροή του αίματος, έτσι η λίμναση των τροφών και η μη κινητικότητα του εντέρου προκαλεί συγκέντρωση τοξινών στον οργανισμό)
Στάση του σώματος (όταν κάθεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα επιβραδύνεται η κυκλοφορία επειδή το κάθισμα πιέζει τα αιμοφόρα αγκεία)
Υποδήματα και ένδυση (τα σφικτά ρούχα και εσώρουχα πιέζουν τα αιμοφόρα αγκεία, ενώ τα σφικτά υποδήματα, ή τα υποδήματα με τακούνι παρεμποδίζουν τη σωστή κυκλοφορία του αίματος)
Άγχος (η εξουθενωτικοί ρυθμοί και οι κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, κατανάλωση ζάχαρης, λίπους καθώς και η έλληψη ύπνου)

TIPS
Νερό (κατανάλωση 2 λίτρων νερού ημερισίως).
Αλάτι - ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους της κυτταρίτιδας. Κατακρατεί νερό στους ιστούς εμποδίζοντας την απομάκρυνση των τοξινών. Είναι σηματνικό να μειωθούν δραστικά οι τροφές πλούσιες σε νάτριο όπως τυρί, λουκάνικα, τηγανιτά και κονσέρβες.
Φρούτα και λαχανικά - πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία με μεγάλη περιεκτικότητα σε ίνες (βοηθούν στην χώνεψη). Έχουν διουρητικές ιδιότητες που βοηθούν στην εξάληψη των παραπανίσιων κιλών.

"WINNERS NEVER QUIT"

Nicolas.S
(Αφιερωμενο στον πατερα μου)

Read 1963 times
×

TOP
Συνδεθείτε