ΔΙΑΤΡΟΦΗ= ΗΡΕΜΙΑ.....

Διαμόρφωσε τον χαρακτήρα σου με την διατροφή......

• Πιστεύεις ότι οι τροφές μπορούν να σου διαμορφώσουν των χαρακτήρα σου και την προσωπικότητα σου;
• Θες να είσαι σε ετοιμότητα, να είσαι ήρεμος , να μην έχεις τάσεις για κατάθλιψη και να έχεις καλή διάθεση;

 

Η προσωπικότητα ενός ανθρώπου αποτελείται από τους χαρακτηριστικούς τρόπους με τους οποίους σκέφτεται, αισθάνεται και συμπεριφέρεται. Πριν από μερικά χρόνια πιτσιρικάς ακόμα όταν μπήκα για τα καλά στον επαγγελματικό αθλητισμό , με την βοήθεια γνωστού σε εσάς Νικόλα , μου έλεγε συνεχώς για τον χαρακτήρα μου και την προσωπικότητα μου ότι πρέπει να τα διαμορφώσω σαν κάποιου επαγγελματία αθλητή. Εγώ τότε δεν έδινα σημασία αλλά μετά σιγά σιγά με την βοήθεια του κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να έχεις μια ‘’δυνατή’’ προσωπικότητα και χαρακτήρα στον αθλητισμό και γενικά στη ζωή σου. Αν πιστεύετε ότι θέλετε να διαμορφώσετε και εσείς τον χαρακτήρα σας όπως φαίνετε ποτέ δεν είναι αργά!!!
Αυτές είναι οι τροφές που θα σου δώσουν άλλο χρώμα στον χαρακτήρα σου και στην προσωπικότητα σου!!

 

• Κρέας για ετοιμότητα και ενέργεια
Οι τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη (φιλέτο κοτόπουλο, φιλέτο βοδινό ,φιλέτο, χοίρινο βοηθούν στο να έχεις μεγαλύτερη ετοιμότητα. Ενα από τα αμινοξέα, η τυροσίνη, αυξάνει την παραγωγή ντοπαμίνης κι επινεφρίνης. Αυτοί οι νευροδιαβιβαστές σου προσφέρουν μεγαλύτερη ενέργεια και συγκέντρωση κατά την διάρκεια της μέρας .
• Ολικής αλέσεως μακαρόνια για ηρεμία
Η κατανάλωση υδατανθράκων (μακαρόνια ολικής αλέσεως , καστανό ρύζι , ολικής αλέσεως κριθαράκι , ολικής αλέσεως ψωμί κ.α) αυξάνουν την παραγωγή σεροτονίνης , η οποία είναι ένας νευροδιαβιβαστής, που προκαλεί ηρεμία, μειώνει τον πόνο, βοηθά στον ύπνο και περιορίζει την όρεξη.
• Σπανάκι για να κρατήσεις μακριά την κατάθλιψη
Τροφές πλουσιες σε φυλλικό οξύ (σπανάκι , σπαράγγια , μπρόκολο ,μπάμιες , αβοκάντο κ.α). Έρευνες έχουν δείξει ότι η έλλειψη φυλλικού οξέος προκαλεί πτώση των επιπέδων σεροτονίνης. Άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα έχουν συνήθως μεγάλη έλλειψη φυλλικού οξέος. Αρκούν μόνο 200 μικρογραμμάρια την ημέρα για να κρατήσεις μακριά την κατάθλιψη, όσο δηλαδή ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο σπανάκι. Συμβουλή: Τρωτέ τροφές πλούσιες σε φυλλικο οξύ γιατί μετά ποιος μας σώζει……
• Τόνο για καλύτερη διάθεση
Έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα που έχουν έλλειψη σεληνίου παρουσιάζουν περισσότερο άγχος, νευρικότητα κι εχθρότητα σε σχέση με αυτά που δεν έχουν αυτήν την έλλειψη. Εκατό γραμμάρια τόνου καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες σου. Τροφές πλούσιες σε σελήνιο (φιστίκια , συκώτι ,οστρακοειδή , ηλιόσπορος κ.α)

“Hardwork + Dreams +Dedication =success”
‘’Kushandwizdom’’

Andreas Ar(Personal Trainer)

Read 4420 times
×

TOP
Συνδεθείτε