Βιταμίνες (Μέρος Β)

Η χρηση των βιταμινων ειναι καλο να γινεται σε καθημερινη βαση ,οχι περιστασιακα και παντα με τον προτεινομενο τροπο και χρονο χρησηs. Tα οφελη που αποκομιζουμε ειναι μακροπροθεσμα και οχι αμεσα οπωs για παραδειγμα με τα παυσιπονα. Εναs γεροs οργανισμοs κτιζεται μερα με την ημερα και συνεπωs οι βιταμινεs θα εχουν μικροτερο αποτελεσμα αν το παιρνουμε οποτε αισθανομαστε την αναγκη....
Βιταμινη Β1: Βοηθα στην αναπτυξη και την σωστη λειτουργια τηs καρδιαs και του νευρικου συστηματοs. Οι αναγκεs αυξανονται κατα την διαρκεια ασθενειων η αγχουs. Αυξανει την πνευματικη δραστηριοτητα.
Βιταμινη Ε: Αριστο αντιοξειδωτικο. Μειωνει την κοπωση και επιταχυνει την επουλωση των τραυματων. Προστατευει τα αγγεια και συμβαλλει στην μειωση τηs στεφανιαιαs νωσου.


Βιταμινη c: Ενδυναμωνει το ανοσοποιητικο συστημα προλαμβανονταs μολυνσειs απο βακτηρια και ιουs . Εχει αντιοξειδωτικεs ιδιοτητεs και αυξανει την απορροφηση του σιδηρου. Διατηρει υγιεs το δερμα.
Βιταμινη Β3(νιασινη): Aπαριατητη για την υγεια του δερματοs και του πεπτικου συστηματοs. Aυξανει την ενεργεια αξιοποιωνταs καταλληλα τιs τροφεs.
Βιταμινη Β6: Συμμετεχει στον μεταβολισμο των αμινοξεων και πρωτεινων. Απαραιτητη για την φυσιολογικη λειτουργια του εγκεφαλου, του νευρικου και μυικου συστηματοs. Απαριατητη για την δημιουργια αντισωματων και των ερυθρων αιμοσφαιριων
Βιταμινη Β12: Σχηματιζει και αναζωογονει τα ερυθρα αιμοσφαιρια. Διατηρει υγιεs το νευρικο συστημα. Αυξανει την ενεργητικοτητα ,βελτιωνει την αυτοσυγκεντρωση την μνημη και την ισορροπια.
Φυλλικο οξυ: Ανηκει στο συμπλεγμα των βιταμινων Β. Ειναι εξαιρετικα σημαντικο για την προστασια του καρδιαγγεικου συστηματοs.
Βιοτινη: Συστατικο ''κλειδι'' για τον μεταβολισμο των λιπιδιων και αμινοξεων. Εχει θετικη επιδραση στην τριχοπτωση. Συμβαλλει στην ακεραιοτητα τπυ δερματοs.

''Tιποτα δεν συμβαινει μεχρι να αναλαβετε δραση''
(Robin Sieger)

 

Nicolas.S
(Αφιερωμενο στον πατερα μου)

Read 4294 times
×

TOP
Συνδεθείτε