Βιταμίνες (Μέρος Α)

Τι ειναι οι βιταμινεs? Tι χρησιμευουν? Ερωτησειs που ισωs αρκετοι απο εμαs ισωs να μην γνωριζουν...
Βιταμινεs λοιπον ειναι φυσικεs ουσιεs χωριs τιs οποιεs η ζωη ειναι αδυνατη. Μια απο τιs βασικεs λειτουργιεs ειναι η συμμετοχη τουs στιs χημικεs εκεινεs αντιδρασειs του οργανισμου που μετατρεπουν τα συστατικα των τροφων (λιπη,υδατανθρακεs,πρωτεινεs) σε ενεργεια. Ακομα και και μικρη ελλειψη βιταμινων στον οργανισμο μπορει να προκαλεσει συμπτωματα ατονιαs, μειωμενηs ενεργητικοτηταs, κακηs διαθεσηs, εκνευρισμου, αδικαιολογητου αγχουs, τασεων για υπνηλια και ευαισθησια στα κρυολογηματα. Ο ανθρωπινοs οργανισμοs προσλαμβανει τιs απαραιτητεs βιταμινεs κυριωs απο την τροφη η και απο τα συμληρωματα.


Οι βιταμινεs δεν εχουν καμια θερμιδικη αξια και δεν παχαινουν.Ειναι χαρακτηριστικο οτο οι περισσοτεροι διατροφολογοι συνιστουν συπληρωματα διατροφηs σχεδον στο συνολο των ατομων που ακολουθουν διαιτητικη αγωγη. Ομωs ποτε ενα συμπληρωμα διατροφηs δεν αντικαθιστα την διατροφη. Η χρηση τουs μπορει να ειναι μεγαληs διαρκειαs αναλογα με τιs συμβουλεs του γιατρου η του φαρμακοποιου.
Στην συγχρονη κοινωνια μαs, το αλκοολ ειναι ισωs η κυρια αιτια μειωσηs των επιπεδων σημαντικων βιταμινων στον οργανισμο μαs. Το αλκοολ εμποδιζει την απορροφηση η αποθηκευση βιταμινων. Τα ατομα λοιπον που καταναλωνουν αλκοολ σε τακτα χρονικα διαστηματα χρειαζονται απαραιτητα πeρισσοτερεs βιταμινεs μεσω ενοs συμπληρωματοs διατροφηs.
Επισηs στα ατομα που παιρνουν αντισυλλυπτικα χαπια η που ακολουθουν διαιτητικη αγωγη η χορηγηση βιταμινων ειναι επιβεβλημενη λογω του ανεπαρκουs ανεφοδιασμου του οργανισμου σε βιταμινεs, μεταλλα και ιχνοστοιχεια.
Η καλυτερη ωρα για ληψη βιταμινων ειναι το μεσημερι μετα το γευμα γιατι ορισμενεs βιταμινεs ειναι λιποδιαλυτεs και ετσι απορροφουνται καλυτερα με το φαγητο.

''Το 80% των δεξιοτητων που χρειαζεστε για να
πετυχετε κατι,ειναι δεξιοτητεs που βασιζονται στην σταση σαs,
την θετικη σταση,ειναι τοσο απλο''

Νicolas.S
(Αφιερωμενο στον πατερα μου

Read 4261 times
×

TOP
Συνδεθείτε