''ΑΣΠΙΔΑ ΕΝΤΕΡΟΥ=ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ''

Τα προβιοτικά ασπίδα του εντέρου!

Τα επεξεργασμένα και αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα που καταναλώνουμε, έχουν πολλές φορές σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία εντερικών προβλημάτων. Τα προβιοτικά, είναι ο καλύτερός μας σύμμαχος στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Τα προβιοτικά είναι βακτήρια που βρίσκονται ήδη στο έντερό μας, αλλά αν πάρουμε για παράδειγμα μία αντιβίωση μπορεί να καταστραφούν όλα. Γι’ αυτό, λοιπόν, θα πρέπει κανείς να κάνει αποκατάσταση, τον λεγόμενο αποικισμό. Γιατί αν δεν γίνει η σωστή αποκατάσταση, δημιουργείται πληθώρα μακροχρόνιων παρενεργειών.

 

Κι αυτό, γιατί τα αρνητικά βακτήρια που θα δημιουργηθούν θα μας προκαλέσουν πληθώρα παθήσεων, από φλεγμονώδεις καταστάσεις στο έντερο. Υπάρχουν πολλές παθήσεις του εντέρου που μπορεί να δημιουργηθούν, άμα δεν έχουμε κάνει σωστή αποκατάσταση. Επίσης, μπορεί να μην είναι κατεστραμμένη η χλωρίδα του εντέρου μας, αλλά να παίρνουμε προβιοτικά γιατί επιθυμούμε να ενισχύσουμε τη λειτουργία της.

Τα προβιοτικά βρίσκονται σε τροφές όπως είναι το γιαούρτι, το οποίο αποτελεί μία καλή πηγή προβιοτικών. Γι’ αυτό και όταν παίρνουμε αντιβίωση ο γιατρός μας συνιστά να τρώμε και γιαούρτι. Το γιαούρτι περιέχει εκατομμύρια προβιοτικά, αν όμως θέλουμε να πάρουμε δισεκατομμύρια προβιοτικών για να κατοχυρώσουμε τη χλωρίδα του εντέρου μας υπάρχει και η επιλογή της κάψουλας που μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία των φυσικών προβιοτικών. Για τη σωστότερη αποκατάσταση, γίνεται παράλληλη λήψη φυτικών ινών με τα προβιοτικά.

Άτομα με εντερικά προβλήματα είναι απαραίτητο να παίρνουν την κατάλληλη ποσότητα προβιοτικών. Το ίδιο και άτομα με στομαχικά προβλήματα, στα οποία όμως συνίσταται και η παράλληλη λήψη ενζύμων. Το προβιοτικά δουλεύουν στο έντερο και τα ένζυμα στο στομάχι μας, είναι εργάτες του στομάχου. Χωρίς ένζυμα δεν μπορούμε να διασπάσουμε τις τροφές και χωρίς προβιοτικά δεν μπορούμε να έχουμε τη σωστή χλωρίδα στο έντερο.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν τη δυσλειτουργία του γαστρικού σωλήνα. Γι’ αυτό και είναι σημαντική η αποκατάσταση με προβιοτικά.

 

Maria P(Personal Trainer)

Read 4200 times
×

TOP
Συνδεθείτε