''ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΟΣ..''

ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

«Όλοι ξέρουν ότι οι συνήθειές μας βελτιώνονται κι ενισχύονται με την εξάσκηση. Για να γίνεις καλός στο περπάτημα, πρέπει να περπατάς πολύ, για να γίνεις καλός δρομέας, πρέπει να τρέχεις συχνά, για να γίνεις οξυδερκής αναγνώστης, πρέπει να διαβάζεις όσο περισσότερο μπορείς. Οι πιο πολλοί σπουδαίοι άνθρωποι οφείλουν τη μεγαλοσύνη τους στην εξάσκηση, παρά στις φυσικές τους ικανότητες» Δημόκριτος

 

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι έχουμε στο μυαλό, το πως θα παρουσιαστούμε στην παραλία: καλλίγραμμα σώματα, γραμμωμένοι , ογκώδες γυμνασμένοι και γενικά όπως αρέσει στον καθένα. Πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι, σαν γυμναστές, με άτομα τα οποία έρχονται στο γυμναστήριο λίγο πριν το καλοκαίρι και ζητάνε σ’ ένα μήνα να είναι έτοιμοι για την παραλία. Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε όλοι ένα μαγικό ραβδί να το κουνούσαμε και να φτιάχναμε τα τέλεια σώματα σε χρόνο ρεκόρ! Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη… Χρειάζεται πίστη, αφοσίωση και επιμονή από τον ασκούμενο.

Η φυσική δραστηριότητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Το να ασκείτε κάποιος είναι κύριο στοιχείο για να έχει μια υγιεινή, χαρούμενη και μακροχρόνια ζωή. Η υγιεινή διατροφή είναι η μια παράμετρος για να πετύχουμε και να διατηρήσουμε ένα «υγιές» βάρος. Η άλλη παράμετρος είναι η φυσική δραστηριότητα. Η ποσότητα των θερμίδων που καίγονται, αυξάνεται όταν κάποιος ασκείται. Ο βασικός μεταβολισμός των ανθρώπων μειώνεται όσο μεγαλώνουμε ηλικιακά. Έτσι, για να διατηρήσουμε μια ενεργειακή ισορροπία, πρέπει να αυξήσουμε τη φυσική μας δραστηριότητα και να ισορροπήσουμε τη διατροφή μας.

Η λύση λοιπόν για ένα υγιές σώμα είναι να γίνει η γυμναστική και η ισορροπημένη διατροφή τρόπος ζωής.

Μaria P(Personal Trainer)

Read 4386 times
×

TOP
Συνδεθείτε