''ΦΑΡΜΑΚΟ Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ''

Φάρμακο» η γυμναστική για τους ασθενείς
«Η άσκηση είναι το μοναδικό πράγμα που πλησιάζει τον ορισμό του "μαγικού φίλτρου", όσον αφορά τα ισχυρά και καθολικά οφέλη που παρέχει», έγραψε σε περιοδικό του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ ο δρ Φρανκ Χου, επιδημιολόγος στην Σχολή Δημοσίας Υγείας του πανεπιστημίου.


Τα οφέλη αυτά δεν περιορίζονται στους υγιείς αλλά και στους πάσχοντες από κάθε είδους νόσημα - από καρδιοπάθεια και καρκίνο έως ρευματοειδή αρθρίτιδα, σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσος του Πάρκινσον, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και οστεοαρθρίτιδα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάϊμς».

Πως μπορεί κανείς να γυμναστεί, εάν μονίμως νιώθει κουρασμένος ή πονάει ή δυσκολεύεται να πάρει ανάσα; Μπορεί όντως η γυμναστική να τον βοηθήσει;
Ασφαλώς και μπορεί. Η δρ Μαίρυλιν Μόφφατ, καθηγήτρια Φυσιοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, πραγματοποιεί μαθήματα για φυσιοθεραπευτές στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, δείχνοντάς τους πως μπορούν να βελτιώσουν την υγεία και την ποιότητα της ζωής τους οι πάσχοντες από χρόνια προβλήματα υγείας, οι οποίοι μαθαίνουν να γυμνάζονται με ασφάλεια.
«Τα υπάρχοντα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η συστηματική, μετρίας εντάσεως άσκηση αυξάνει την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις συνέπειες της οποιασδήποτε νόσου», λέει η δρ Μόφφατ. «Η γυμναστική ασκεί θετική επίδραση τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική υγεία. Ο στόχος είναι να γυμνάζεται κανείς όσο του επιτρέπει το σώμα του, και να ξεκουράζεται όταν έχει ανάγκη να ξεκουραστεί».
Τί πρέπει συνεπώς να κάνουν οι ασθενείς; «Να συμβουλευτούν τον γιατρό τους, ώστε να αρχίσουν ένα προοδευτικό πρόγραμμα εκγύμνασης, κατάλληλο για την περίπτωση

Nicolas.S(Personal Trainer)

Read 4433 times
×

TOP
Συνδεθείτε