''Προπονηση με βαρη για γυναικες''

Προπόνηση με βάρη: Είναι η κατάλληλη γυμναστική για τις γυναίκες;

Σε τι ωφελεί η άσκηση με βάρη;
H καλή φυσική κατάσταση του μυοσκελετικού συστήματος μιας γυναίκας είναι από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά της υγείας.H μυϊκή δύναμη, η μυϊκή αντοχή, καθώς και η καλή κατάσταση των οστών (οστική πυκνότητα) πρέπει να είναι βασικό μέλημα, ιδιαίτερα για τις γυναίκες που διανύουν την τρίτη και τέταρτη δεκαετία της ζωής τους.
Oι περισσότερες γυναίκες αποφεύγουν να κάνουν ασκήσεις με βάρη-αντιστάσεις, γιατί πιστεύουν πως θα αποκτήσουν όγκο.Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στις γυναίκες για υπερτροφία των μυών, διότι με τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης είναι αδύνατον να φουσκώσουν και να αναπτύξουν μυς. Xρειάζονται μεγάλες εντάσεις και ποσότητες βαρών, συνδυαζόμενες με κατάλληλη διατροφή, για να επιτευχθεί αύξηση της μυϊκής μάζας.
Ωστόσο, η αύξηση της μυϊκής μάζας είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί το σωματικό λίπος.Ένα πρόγραμμα άσκησης με βάρη, που προοδευτικά αυξάνονται, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του βασικού μεταβολικού ρυθμού. Aυτό σημαίνει ότι, ακόμα και σε περίοδο ανάπαυσης, το σώμα θα καίει περισσότερες θερμίδες.
Ένα από τα σημαντικά οφέλη της άσκησης με βάρη είναι και η ικανότητα ελέγχου της σωστής στάσης και ισορροπίας του σώματος στις καθημερινές δραστηριότητες.Οι πιθανότητες για τραυματισμό από μία απότομη κίνηση μειώνονται στα άτομα που έχουν καλή νευρομυϊκή συναρμογή, λόγω της ενασχόλησής τους με αντιστάσεις.
Eιδικά για τις γυναίκες και το βασικό πρόβλημα της οστεοπόρωσης, ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα θα συμβάλει στην αύξηση της πυκνότητας των οστών και στην ανθεκτικότητα των συνδετικών ιστών.

Despoina L(PersonaL Trainer)

Read 2094 times
×

TOP
Συνδεθείτε