''Συχνη κοπωση''

Συχνή κόπωση; Τι μας κλέβει την ενέργεια;
- Ο ανεπαρκής και κακής ποιότητας ύπνος
Ο ανεπαρκής και κακής ποιότητας ύπνος είναι από τις πιο συχνές αιτίες που νιώθουμε ατονία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο κακός ύπνος επηρεάζει αρνητικά τη διάθεσή μας, μας κάνει να αισθανόμαστε κόπωση και υπνηλία και φυσικά μειώνει τις αποδόσεις μας στη δουλειά. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κάνουμε τον ύπνο προτεραιότητά μας, έτσι ώστε ο οργανισμός να έχει την ευκαιρία να αποκαταστήσει τις φθορές που υφίστανται διάφορα συστήματά του κατά τη διάρκεια της ημέρας και να ξεκουραστεί.
- Η παράλειψη γευμάτων
Το φαγητό είναι το καύσιμο του οργανισμού. Γι’ αυτόν τον λόγο οι ειδικοί συστήνουν να τρώμε ανά μερικές ώρες, ώστε να διατηρούμε σταθερά τα επίπεδα ενέργειάς μας και κατ΄επέκταση την αποδοτικότητά μας.
- Η αφυδάτωση
Δεν είναι τυχαίο ότι το νερό χαρακτηρίζεται πηγή ζωής, αφού είναι το δεύτερο απαραίτητο συστατικό για τη ζωή μας μετά το οξυγόνο. Ακόμη και ένα μικρό ποσοστό αφυδάτωσης (1-3%) αυξάνει το αίσθημα κόπωσης, ενώ η επαρκής ενυδάτωση φαίνεται να σχετίζεται με υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης, διάθεσης και μνήμης.
- Το κάπνισμα
Ως γνωστόν, το κάπνισμα επιβαρύνει την αναπνευστική λειτουργία και μειώνει την οξυγόνωση του αίματος. Η κακή οξυγόνωση του οργανισμού μειώνει την ευεξία και την ενέργειά μας.
Aggeliki M.(Personal trainer)

Read 3674 times
×

TOP
Συνδεθείτε