''ΙΔΡΩΤΑΣ''

 Ιδρώτας και ‘Άσκηση
Το σώμα μας έχει θερμοκρασία περίπου 36,6 βαθμούς Κελσίου και ο ιδρώτας λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ψύχει το σώμα και να το κρατάει σε μια φυσιολογική θερμοκρασία. Όσον αφορά στην προπόνηση, ο ιδρώτας συμβάλλει σημαντικά στην ψύξη του σώματος, ώστε να μην υπερθερμαίνεται. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένας ρυθμιστής της θερμοκρασίας του σώματός μας. Το πόσο ιδρώτα θα παράξουμε εξαρτάται από την ένταση της άσκησης, αλλά το να ιδρώνουμε υπερβολικά δεν σημαίνει ότι εργαζόμαστε πολύ σκληρά, ούτε βέβαια ότι καίμε και περισσότερο λίπος.

 Ο ιδρώτας σου κατά την άσκηση δεν μυρίζει πάντα το ίδιο
Ο ιδρώτας είναι αρχικά άοσμος. Η κακοσμία εμφανίζεται όταν ο ιδρώτας δεν εξατμίζεται και αναμιγνύεται με τα βακτήρια του δέρματος. Κατά την άσκηση, οι εκκριτικοί αδένες παράγουν ιδρώτα που αποτελείται κυρίως από νερό. Αυτού του είδους ο ιδρώτας εξατμίζεται γρηγορότερα, ώστε να ψύξει κατά κάποιο τρόπο το σώμα σου. Ταυτόχρονα οι τοξίνες από κακή διατροφή, αλκοόλ ή στεροειδή, που αποβάλλουμε μπορεί να κάνουν τον ιδρώτα να μυρίζει.

 Από πού όμως προέρχεται η δυσάρεστη οσμή;

Οι αιτίες είναι πολλές, όταν ο ιδρώτας παραμένει πολλές ώρες στο δέρμα π.χ. στις μασχάλες, τότε αναπτύσσονται τα βακτηρίδια που δημιουργούν μια δυσάρεστη οσμή, άλλες αιτίες είναι η έλλειψη υγιεινής, η κακή ψυχολογική κατάσταση, η κατανάλωση κάποιων τροφών όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι, πολλά μπαχαρικά, ο καφές, το αλκοόλ και άλλα, η λήψη κάποιας φαρμακευτικής αγωγής καθώς και κάποιες παθήσεις του οργανισμού.
Aggeliki M.(Personal Trainer)

Read 4361 times
More in this category: « ''UNSTOPPABLE'' ''PLANK'' »
×

TOP
Συνδεθείτε