''ΜΥΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ/ΠΙΑΣΙΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ''

1. Το ένα είδος μυϊκού πόνου το οποίο αισθανόμαστε κατά την διάρκεια του τρεξίματος, παρατηρείται σε άσκηση υψηλής έντασης και οφείλεται στην συσσώρευση του γαλακτικού οξέος και άλλων ουσιών.
2.Όταν η ένταση είναι αρκετά υψηλή, το αερόβιο σύστημα παραγωγής ενέργειας δεν μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του σώματος μας . Η αυξημένη χρησιμοποίηση των υδατανθράκων, έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία του γαλακτικού οξέος ως υποπροϊόν της καύσεως των υδατανθράκων.
3. Το δεύτερο είδος πόνου, οφείλεται λόγω των μικροφθορών στο μυϊκό σύστημα, παρατηρείται συνήθως 1-2 μέρες μετά από την άσκηση και διαρκεί 24-72 ώρες. Είναι μια φυσιολογική διαδικασία η οποία δεν πρέπει να μας ανησυχεί. Δίνωντας στο σώμα μας τον χρόνο αποκατάστασης που χρειάζεται και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μέσω της διατροφής, οι μυϊκές φθορές θα αποκατασταθούν με καλύτερης ποιότητας μυϊκού ιστού.
4. Τα μυικά πιασίματα συμβαίνουν οταν αλλάξουμε το πρόγραμμα μας ή την ένταση του προγράμματος. Συμβαίνει επίσης οταν επιστρέψουμε μετα απο μικρή ή μεγάλη αποχή απο την άσκηση.
5. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε το έντονο μυϊκό πιάσιμο, είναι η προοδευτική αύξηση της έντασης, έτσι ώστε να δίνεται ο χρόνος που χρειάζεται το σώμα μας για αποκατάσταση.
6. Υπερβολικά υψηλή ένταση, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη φθορά στον μυικό ιστό, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την ραβδομυόλυση. Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα της, για το οποιό θα πρέπει άμεσα να ενημερώσουμε τον ιατρό μας, είναι η αλλαγή του χρώματος των ούρων σε χρώμα Κόκα-Κόλα.
7. Γενικά θα πρέπει να χρησιμοποιούμε την άσκηση, όπως ακριβώς και ένα φάρμακο. Να είναι εξατομικευμένη, να είναι στην σωστή δοσολογία και να μας το συμβούλεψε ο υπεύθυνος επαγγελματίας ο οποίος γνωρίζει τα δεδομένα μας.

 

Nicolas.S(Personal Trainer)

''Δεν χρησιμοποιω ολο το μυαλο μου, αλλα και οσο μπορω να δανειστω''

Read 4292 times
×

TOP
Συνδεθείτε