Φυσικη καταστασηVs Γηρατεια

Οταν κανετε προπονηση οταν ειστε νεοs , βελτιωνετε τιs πιθανοτητεs να ειστε υγιειs και σε καλη φυσικη καρτασταση οταν θα γερασετε.Τα ευθραστα οστα . η ελλειψη μνημονικου και οι αδυνατοι μυs δεν ειναι κατι που θελουμε να δουμε στο μελλον.Aρα λοιπον τωρα που μπορειτε , να ειστε συνεπειs στιs προπονησειs σαs και να κανετε τον αθλητισμο μεροs τηs ζωηs σαs. Mην φτιαχνετε ενα σωμα απλα και μονο για να βγειτε στην παραλια.
Το μεγαλυτερο μεροs των λειτουργικων απωλειων που συμβαινει μεταξυ των ηλικιων 30 εωs 70 εχουν σαν αιτια την ελλειψη ασκησηs. Σε μια ερευνα αποδειχθεικε οτι ατομα που ειναι στα 70 και που εκαναν προπονηση απο τα 40 τουs ειναι στην ιδια φυσικη κατασταση με ατομα 20 ετων που δεν γυμναζονται!!


Εαν ειστε 30 η ακομα και πανω απο 40 ετων και μολιs τωρα αρχιζετε προπονηση εχετε ακομα καιρο για να αναστρεψετε την κατασταση.
Μεταξυ των ηλικιων 30 και 70 χανετε καθε χρονο 1% τηs μυικηs σαs μαζαs. Αρα λοιπον ξεκιναμε προπονηση!Εαν δεν θελετε η μεση σαs να μεταμορφωθει και να υπαρχει εκεινο το περιττο λιποs, ο συνδυασμοs αντιστασεων,δονησηs και καρδιοαγγειακηs προπονησηs θα σαs βελτιωσει σε μεγαλο βαθμο.
Η προπονηση αυξανει την αντοχη,ισχυροποιει τα οστα,βελτιωνει την λειτιυργια τηs καρδιαs και των πνευμονων και αυξανει την δυναμη του εγκεφαλου!Η ασκηση εχει αποδειχθει οτι φερνει θετικα αποτελεσματα στα νευρα και τον μυικο ιστο και ετσι βελτιωνεται η ποιοτητα τηs ζωηs σαs.

''Kαταλαβαινειs οτι γερασεs οταν τα κερια
κοστιζουν περισσοτερο απο την τουρτα''
(BOP HOPE)

Nicolas.S
(Αφιερωμενο στον πατερα μου)

Read 4367 times
×

TOP
Συνδεθείτε