Λίπος στις γυναίκες

Μια από τις κύριες μορφολογικές διαφορές ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες είναι η μεγαλύτερη ποσότητα λίπους που φέρουν οι γυναίκες. Το λίπος στις γυναίκες αποτελεί το 18 – 20% του σωματικού βάρους, ενώ στους άνδρες μόνο το 10 – 15%. Ο λόγος για αυτή τη διαφορά είναι ότι οι γυναίκες σε κάποια στιγμή της ζωής τους μπορεί να θρέψουν το έμβρυο και μετά ένα μωρό από τα δικά τους αποθέματα, έτσι και αποθηκεύουν ενέργεια υπό τη μορφή λίπους.

Για διάφορους λόγους υπάρχει διαφορετική κατανομή λίπους στις γυναίκες ανάλογα με το κλίμα. Σε ζεστές χώρες το λίπος εντοπίζεται στους γλουτούς (Αφρικανοί) στους γοφούς (Μεσογειακοί) και γύρω από τον ομφαλό (Ασιάτες). Σε κρύες χώρες η κατανομή λίπους είναι περισσότερο ομοιόμορφη για καλύτερη προστασία του οργανισμού κατά την διάρκεια βορινού χειμώνα. Ωστόσο η κύρια λειτουργία του λίπους είναι η παροχή ενέργειας, επιβίωση των ειδών, για επιβίωση.

 

Όλοι οι υγιείς άνθρωποι έχουν αποθέματα λίπους απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του σώματος. Η σχεδόν πλήρης έλλειψη λίπους μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά σωματικά προβλήματα συμπεριλαμβάνοντας διακοπή της εμμήνου ρήσεως και όχι μόνο.

Κατανομή λίπους στις γυναίκες:
1. Γλουτοί
2. Οσφυϊκή χώρα
3. Κάτω από τον Τροχαντήρα
4. Ανάμεσα στους μηρούς
5. Γύρω από τον ομφαλό
6. Εφηβαίο
7. Γόνατο
8. Οπίσθιο έσω τμήμα βραχίονα
9. Στήθος

Read 2245 times
×

TOP
Connect