Κυτταρίτιδα(Μέρος Β)

Στάδια Κυτταριτιδας και Επίπεδα Κατακράτησης Νερού

Στάδια Κυτταρίτιδας:
Φυσιολογικά - Είναι η ανυπαρξία κυτταρίτιδας. Αυτά τα άτομα έχουν καλή κυκλοφορία του αίματος και επομένως τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο μεταφέρονται στους ιστούς ενώ αποβάλονται αποτελεσματικά τα απόβλητα. Παρόλα αυτά συστήνετε ακόμα και σε γυναίκες που δεν "πάσχουν" από κυτταρίτιδα να προλάβουν τον περιορισμό της κυκλοφορίας του αίματος που προκαλείται όταν δεν γυμνάζονται ή όταν φορούν στενά ρούχα, ψηλά τακούνια ή παίρνουν αντισυλληπτικά χάπι

 

1ο και 2ο στάδιο - Η μακροχρόνια συσσόρευση υγρών προκαλεί αύξηση στα ινίδια κολλαγόνου. Αυτό κάνει το δέρμα να μοιάζει σαν ζυμάρι ενώ πολλές φορές αισθάνεστε κράμπες και πόνους σαν τσίμπιμα καρφίτσας. Σε αυτές τις καταστάσεις είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται τεχνικές που αποκαθιστούν την μικρο-κυκλοφορία της συγκεκριμένης περιοχής (συστηματική άσκηση, υγιεινή διατροφή, λεμφικό μασαζ). ΄Ετσι θα βελτιωθεί ο τόνος του δέρματος και θα έχουμε περισσότερη και σημαντικότερη αντιοξειδοτική δράση.

3ο στάδιο - Προκαλείτε πόνος στο άγγιγμα. Αυτή η κατάσταση αναστρέφεται πολύ δύσκολα και επομένως σκοπός της προπόνησης είναι κατά κύριο λόγο να επιβραδύνει ή να περιορίσει την εξέλιξή της. Όταν η κυτταρίτιδα είναι ήδη παρούσα ο σωστός τρόπος ζωής είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Συστήνεται συστηματική άσκηση, υγιεινή διατροφή και λεμφικό μασαζ που κατά κύριο λόγο στοχεύουν στην αύξηση της ποσότητας του οξυγόνου που φτάνει στους ιστούς. Αυτά καταπολεμούν και την κατακράτηση του νερού ως επίσης και τη διάσπαση των λιπιδίων στις προσβεβλημένες περιοχές. Η άσκηση είναι απαραίτητη προκειμένου να βελτιωθεί η εμφάνιση του "φλοιού πορτοκαλιού" που παρατηρείται σε αυτό το επίπεδο ως επίσης και η ελαστικότητα του δέρματος.

4ο στάδιο - Δεν υπάρχει θεραπεία η οποία μπορεί να αναστρέψει αυτή την κατάσταση αλλά προκειμένου να αποτρέψετε την επέκταση της κυτταρίτιδας σε άλλες περιοχές κρίνεται απαραίτητη η καθημερινή άσκηση, η πολύ αυστηρή διατροφή και το λεμφικό μασάζ.

Κατακράτηση νερού:
Φυσιολογική - Αποτελεί μια σπάνια κατάσταση. Σχεδόν όλες οι γυναίκες ακόμα και αυτές που βρίσκονται σε μικρή ηλικία έχουν στα πόδια τους κατακράτηση νερού.
1ο και 2ο επίπεδο - Η θερμοκρασία του σώματος δεν είναι πλέον ομοιογενείς. Σε μερικές περιοχές η θερμοκρασία είναι υψηλότερη λόγω της λίμνασης των υγρών (οίδημα) ενώ σε άλλες όπου είναι χαμηλότερη υπάρχει μείωση της κυκλοφορίας του αίματος.
3ο επίπεδο - Σε αυτό το επίπεδο η θερμοκρασία του δέρμαος έιναι ακόμη περισσότερο ανομοιογενείς με περιοχές που είναι πάρα πολύ κρύες και περιοχές που είναι πάρα πολύ θερμές και έχουν "λιμνάζων" αίμα σε διασταλμένα αγγεία.
4ο επίπεδο - Σε αυτό το επίπεδο υπάρχει ένας μη αναστρέψιμος σχηματισμός κονδυλωμάτων. Στις προσβεβλημένες περιοχές η θερμοκρασία του σώματος είναι ιδιαίτερα χαμηλή, ενώ περιβάλλονται από υπερθερμικές περιοχές με φλεβική στάση.

Χρήση Αναλυτή Κυτταρίτιδας
Η αναλύσεις κυτταρίτιδας και κατακράτησης υγρών θα γίνονται με τον αναλυτή κυτταρίτιδας από τις γυμνάστριες του Personal Training Studio κάθε Σάββατο μεταξύ των ωρών 07:00 εως 08:30 και 11:30 εως 13:00.

ΟΙ ΜΕΤΡΉΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΤΗΛ. 99553421.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Η ομάδα του Personal Training Studio

Read 2075 times
×

TOP
Connect