Παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης

Οι παθησειs στην σπονδυλικη στηλη ειναι πολυ συχνο φαινομενο και πολλοι απο εμαs υποφερουν απο χρονιεs τετοιεs παθησειs.H σπονδυλικη στηλη ειναι ο αυτοκινητοδρομοs ο οποιοs συνδεει ολα τα οστα μεταξυ τουs και απο οπου περνανε ολεs οι πληροφοριεs στο σωμα μαs μεσω του νευρικου συστηματοs και οχι μονο.
Υπαρχουν τρειs διαφορετικεs παθησειs στην σπονδυλικη στηλη.
Σκολιωση: ειναι η παθηση που ειναι και η πιο σοβαρη απο ολεs. H κλιση του σπονδυλου ποτε δεν ειναι στην ευθεια και το προβλημα εστιαζεται σε ολα τα επιπεδα του σπονδυλου. Αυτη ειναι η αιτια για την ανισορροπια στουs μυs τηs πλατηs οι οποιοι και μαs κρατουν ισιο τον κορμο. Μπορει να θεραπευτει ωs ενα ορισμενο βαθμο με καταλληλη προπονηση και σε συνδυασμο με φυσιοθεραπεια


Κυφωση: ειναι η παθηση η οποια χατακτηριζεται με μια κληση στο πανω μεροs του σπονδυλου και που φαινομενικα μειωνει το μηκοs σπονδυλου. Στιs περισσοτερs περιπτωσειs ωφειλεται στουs αδυνατουs μυs τηs πλατηs,στην λαθοs σταση οταν προκειτε για καθιστικη εργασια και λογω γενετικηs. Θεραπευεται σε μεγαλο βαθμο με ενδυναμωση του μυικου συστηματοs και αναλογη φυσιοθεραπεια
Λορδωση: ειναι η παθηση η οποια χαρακτηριζεται με μια κληση στο κατω μεροs του σπονδυλου. Υπαρχουν συμπτωματα με εντονουs πονουs στην μεση. Οι συχνοτερεs αιτιεs για αυτην την παθηση ειναι η λαθοs σταση του σωματοs,οι αδυνατοι κοιλιακοι μυs η και η ανοιομορφια στουs μυs τηs μεσηs. Θεραπευεται οπωs και στην σκολιωση και κυφωση.

Σημαντικο ειναι να ξερουμε οτι η παθησειs στην σπονδυλικη στηλη στιs περισσοτερεs περιπτωσειs θεραπευονται. Επισηs καλο θα ειναι να γινει καποια εξεταση απο ειδικο ορθοπεδικο γιατι οι περισσοτεροα απο εμαs ισωs να μην γνωριζουμε αν εχουμε αθικτη την σπονδυλικη μαs στηλη.
Τελοs θα πρεπει να αναφερουμε οτι πολυ ωφελειμο θα ηταν να γυμναζομαστε τακτικα και να κανουμε συχνα μασαζ απο εξειδικευμενα ατομα στον τομεα τουs.

''Εναs ανθρωποs χωριs σττοχουs
ειναι σαν ενα πλοιο χωριs πηδαλιο''
(Robin Sieger)

Hristina Stratieva (Personal Trainer)

Read 2352 times
×

TOP
Connect