''Ιδρωτας και ασκηση''

ΙΔΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ
ΜΥΘΟΣ : Όσο περισσότερο ιδρώνουμε τόσο περισσότερες θερμίδες καίμε.
Η αλήθεια είναι ότι ο ιδρώτας μας συντροφεύει κυρίως σε αερόβιες ασκήσεις και γενικά ασκήσεις που στοχεύουν στην απώλεια βάρους. Ωστόσο, αυτός ο στόχος έρχεται από την προσπάθεια των μυών κατά τη διάρκεια της άσκησης και δεν έχει σχέση με τον ιδρώτα του αθλούμενου. Υπάρχουν άνθρωποι που από τη φύση τους ιδρώνουν περισσότερο. Δεν σημαίνει ότι απαραίτητα καίνε παραπάνω θερμίδες από άλλους αθλούμενους που καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια.
Καλό είναι να θυμόμαστε, πως όταν ξεκινάμε να αθλούμαστε μετά από καιρό, στην αρχή ο ιδρώτας θα μας βοηθήσει να χάσουμε κάποια κιλά περιττών υγρών που υπήρχαν αποθηκευμένα στο σώμα μας. Αυτό αφορά τις πρώτες ημέρες / εβδομάδες (ανάλογα με τη συχνότητα της άσκησης). Στη συνέχεια, η απώλεια ιδρώτα είναι δείγμα την κίνησης του σώματος.
Οφέλη
• Ο ιδρώτας είναι μηχανισμός του σώματος που βοηθά τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος σε σχέση με το περιβάλλον που αυτό βρίσκεται. Οι αδένες που τον παράγουν, καθώς περνούν τα χρόνια, τείνουν να γίνονται όλο και πιο ατροφικοί. Με τη συχνή αερόβια άσκηση, τους βοηθάμε να είναι σε εγρήγορση και να δουλεύουν με αποτέλεσμα τη διατήρηση της σταθερής θερμοκρασίας του σώματος.
• Ο ιδρώτας είναι προϊόν του αίματος, οπότε να θυμάσαι ότι η εφίδρωση είναι δείγμα της σωστής του λειτουργίας και αύξησης του μεταβολισμού σου.
• Ο ιδρώτας βοηθά στην αποβολή τοξινών. Και εδώ υπάρχει ένας μύθος όμως. Φυσικά και είναι ένα μέσο με το οποίο αποβάλλεις άλατα, τοξίνες και βαρέα μέταλλα. Ωστόσο δεν πρέπει να πιστεύεις ότι αυτός αρκεί για να καθαρίσει ο οργανισμός σου.
Τι σημαίνει αυτό; Πως κυρίως η διατροφή σου θα παίζει ενεργό ρόλο σε αυτή τη προσπάθεια και ο ιδρώτας είναι ένα επιπλέον μέσον. Με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνει το δέρμα σου από κλειδωμένες τοξίνες και ανοίγει τους πόρους σου κάνοντας, μακροπρόθεσμα, καλό στην επιδερμίδα σου. Ταυτόχρονα, καταπολεμά διάφορα βακτήρια της επιδερμίδας.
Remember !
Όσο σημαντικά και αν είναι τα οφέλη της εφίδρωσης, πρέπει πάντα να κάνεις ντουζ μετά από έντονη άσκηση. Ο λόγος; Μα φυσικά για να απομακρύνεις όλα τα άλατα, τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα που απελευθερώθηκαν από αυτόν.

Nicolas.S. (Αφιερωμενο στον πατερα μου)

Read 181 times
More in this category: « ''Κοιλιακο λιπος''
×

TOP