''Ψηλες θερμοκρασιες και ασκηση''

Ψηλές θερμοκρασίες και άσκηση;
Τρόποι για να μην την εγκαταλείψετε το καλοκαίρι!
Όταν η θερμοκρασία το καλοκαίρι φτάνει στα ύψη και μετά από πέντε λεπτά άσκησης είστε λουσμένοι στον ιδρώτα, είναι δύσκολο να μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια.
Αυτό ισχύει για την άσκηση τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.
Υπάρχουν ωστόσο τρόποι να προετοιμάσετε τον οργανισμό σας για τις υψηλές θερμοκρασίες και να μη χάσετε το κίνητρό σας όταν νιώθετε ότι σας εξαντλεί η ζέστη και σας εγκαταλείπει η ενέργεια.
1- Ενυδάτωση πριν και κατά τη διάρκεια της προπόνησης

Η καλή ενυδάτωση πριν την άσκηση είναι σημαντική, είναι όμως απαραίτητο να πίνετε υγρά και κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης για να έχετε ενέργεια και ισορροπία. Όταν ο οργανισμός δεν έχει αποθέματα υγρών, κινδυνεύετε από θερμική εξάντληση, πρόωρη κόπωση και σε ακραίες περιπτώσεις από θερμοπληξία.

2- Level-up!

Εκθέτοντας το σώμα σας σε υψηλότερες θερμοκρασίες, αυξάνετε την αντοχή σας. Κάντε προπόνηση σε θερμότερο περιβάλλον 1-2 φορές την εβδομάδα για να βελτιώσετε συνολικά τις επιδόσεις σας. Στη συνέχεια θα διαπιστώσετε ότι ανταπεξέρχεστε καλύτερα σε φυσιολογικές θερμοκρασίες.
3- Διαλλειματική προπόνηση
Επιλέξτε σύντομη προπόνηση. Αυτό θα σας δώσει το απαιτούμενο κίνητρο και θα σας επιτρέψει να κάνετε συχνά διαλλείματα. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα που είναι απόλυτα αποτελεσματικό, πρακτικό και εξαιρετικά αποδοτικό. Περιλαμβάνει γρήγορα διαστήματα εντατικής άσκησης, μεταξύ των οποίων παρεμβάλλονται μικρά διαστήματα ανάπαυσης ή ελαφριάς δραστηριότητας.
4- Μην ξεχνάτε τους ηλεκτρολύτες
Το νερό είναι απαραίτητο, αλλά για μια μεγάλη προπόνηση στη ζέστη μπορεί να μην είναι αρκετό. Όταν ιδρώνετε, χάνετε περισσότερα υγρά και ηλεκτρολύτες, άρα και ενέργεια. Η κατανάλωση κάποιου ενεργειακού ποτού ή διαλύματος με ηλεκτρολύτες θα σας βοηθήσει, επιλέξτε όμως με χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα.

Aggeliki M.(Personal Tr.)

Read 307 times
×

TOP