''Δυσκολεύεσαι στην απώλεια λίπους; Αυτά τα 3 λάθη κάνεις!''

Λάθος Νο 1: Η διατροφή που γίνεται πείνα –δίαιτα και λιμοκτονία

Όλα ξεκινούν και εξαρτώνται από αυτό, όσο κι αν αυτό μας πληγώνει! Η αλήθεια είναι πως για να υπάρξει απώλεια λίπους θα πρέπει να υπάρξει και ένα καθημερινό θερμιδικό έλλειμμα. Για να χάσουμε μισό κιλό λίπους σε μία εβδομάδα αρκεί να μειώσουμε 500 θερμίδες από τη μέρα μας! Τόσο απλό! Κι ένα παράδειγμα γι’αυτό; Μείωσε οποιαδήποτε μορφή ζαχαρούχων ποτών (αναψυκτικά, ζάχαρη στον καφέ, αλκοολούχα ποτά κτλ), αντικατέστησε τα με νερό και φρόντισε η διατροφή σου να περιέχει 4-5 γεύματα την ημέρα με ποιότητα τροφής ( σωστή αναλογία υδατανθράκων- λίπους- πρωτεϊνών και φαγητό μαγειρεμένο με σωστό τρόπο) και το αποτέλεσμα δε θα αργήσει να έρθει.
Λάθος Νο 2: Προπόνηση στα… κόκκινα

Η γενική άποψη που υπάρχει όσο αφορά τη γράμμωση και την καύση λίπους είναι πως θα πρέπει κάποιος να περνά ώρες ατελείωτες καθημερινά σε διάφορες μορφές άσκησης . Κάτι τέτοιο ,φυσικά, δεν ισχύει καθώς όπως κάθε οργανισμός χρειάζεται ξεκούραση για να μπορέσει να επανέλθει μυϊκά, πνευματικά, οργανικά. Δουλεύοντας καθημερινά στα… κόκκινα το μυϊκό σύστημα εξαντλείται και δεν μπορεί να αποδώσει το μέγιστό του. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να δίνετε στο σώμα σας τον απαραίτητο χρόνο ξεκούρασης που χρειάζεται έτσι ώστε να μειώνονται και τα επίπεδα του στρες. Λιγότερο στρες σημαίνει χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης , ορμόνης που ρυθμίζει το στρες, λιγότερη κορτιζόλη σημαίνει ευκολότερη γράμμωση. Μήπως να το ξανασκεφτείς το πόσο χρόνο ξοδεύεις σε άσκοπες προπονήσεις;

Λάθος Νο 3: Προπόνηση… τοπικού πάχους

Είναι το μεγαλύτερο ψέμα που ίσως επικρατεί στο χώρο του fitness! Πολλοί πιστεύουν πως για να ρίξουν την κοιλιά, να χτίσουν δικεφάλους, να φύγουν τα ψωμάκια θα πρέπει να επιμένουν σε άπειρα ροκανίσματα κοιλιακών, κάμψεις δικεφάλων, μηχάνηματα απαγωγών. Όταν καίμε λίπος το σώμα δεν επιλέγει ένα συγκεκριμένο σημείο καύσης αλλά χάνει συνολικά –αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο, εξαρτάται από τον τύπο του σωματότυπού σας. Έτσι, λοιπόν,ασε το στον Personal Trainer..

Nicolas.S(Personal Trainer)

Read 248 times
×

TOP