''ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ''

Δυνατός κορμός και άσκηση
1. Λιγότερος πόνος
Αν έχετε ποτέ νιώσει πόνο στη μέση, στο ισχίο, στα γόνατα, θα γνωρίζετε ότι πολλές φορές η πηγή του πόνου συνδέεται με τον αδύναμο κορμό. Οι κοιλιακοί δεν προσφέρουν προστασία από τέτοιο πόνο. Όταν κάνετε ασκήσεις κορμού, να έχετε υπόψη ότι στον κορμό περιλαμβάνονται τα πάντα από τη βάση της λεκάνης μέχρι το ανώτερο σημείο της σπονδυλικής στήλης.
2. Μεγαλύτερη επίγνωση του σώματος
Όταν ενδυναμώνουμε τον κορμό μας, αρχίζουμε να δημιουργούμε χώρο σε όλο μας το σώμα, να βελτιώνουμε τη στάση του και να αποκτούμε επίγνωση όλων των κινήσεών του. Όσο περισσότερο αποκτούμε επίγνωση του πώς καθόμαστε, στεκόμαστε όρθιοι και κινούμαστε, τόσο περισσότερη δύναμη έχουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της καθημερινότητάς μας.
3. Πρόληψη από τραυματισμούς
Η ενσωμάτωση ασφαλών και αποτελεσματικών ασκήσεων κορμού στην καθημερινότητά μας μπορεί να ωφελήσει ολόκληρο το σώμα. Πολλοί τραυματισμοί συμβαίνουν λόγω αδυναμίας, αστάθειας και πίεσης ανάμεσα στα οστά. Η ενδυνάμωση όμως δημιουργεί καλύτερη ισορροπία και μπορούμε να μειώσουμε, ακόμα και να εξαλείψουμε τον πόνο στα γόνατα.
4. Βελτιωμένη λειτουργία του πυελικού εδάφους
Ένα σωστά ενδυναμωμένο πυελικό έδαφος παρέχει εξαιρετικά οφέλη στην υγεία – και για γυναίκες και για άντρες. Για τις γυναίκες, η ενδυνάμωσή του μπορεί να περιορίσει την ακράτεια και άλλες παρόμοιες λειτουργίες. Για τους άνδρες, ένα ισχυρό πυελικό έδαφος μειώνει κατά πολύ τον αυχενικό πόνο και τον πόνο της μέσης και βελτιώνει τη στάση του σώματος.
5. Αποτελεσματικότερη αναπνοή
Η αποτελεσματική αναπνοή είναι που συχνά παραβλέπεται. Όταν αναπνέουμε βαθύτερα και με πρόθεση, μας επιτρέπουμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ακόμα βαθύτερα επίπεδα των μυών του κορμού μας, συμπεριλαμβανομένης της ενεργοποίησης του πυελικού εδάφους.
- Για να ξεκινήσετε, εισπνεύστε βαθιά στον κορμό και στη λεκάνη για να προετοιμαστείτε για την κίνησή σας.
- Εκπνεύστε, συνδεθείτε ελαφρώς μέσω της βάσης του πυελικού εδάφους μέχρι τον κορμό, ύστερα αρχίστε την άσκηση ενδυνάμωσης του κορμού.
- Εισπνεύστε, διατηρήστε μια ελαφριά σύνδεση μέσω των κοιλιακών τοιχωμάτων ενώ εκπνέετε από τα πλευρά και το πίσω μέρος του θώρακα.
Αggeliki M(Personal Trainer)

 

 

Read 961 times
×

TOP